Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta16420.05.20142

2602-2014 (065, 021)

Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalvelut tullaan kil-pailuttamaan ajalle 1.10.2014 - 30.11.2015. Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalveluja ostetaan sopimuskauden aikana yhteensä noin 175 000 - 200 000 eurolla, edellyttäen rahoittajalle esitettyä ja hyväksyttyä rahoitushakemusta koskien myös vuotta 2015.

Sosterla § 164

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Kuntoutumispalvelut, tulosaluejohtaja Jukka Juvonen ja työllisyyden kuntakokeilun projektipäällikkö Suvi Heiniola 9.5.2014:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 18.3.2014 § 97, että sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Valmistelun aikana hankinnasta käytiin sähköinen markkinavuoropuhelu mahdollisten tarjoajien kanssa. Sähköisellä markkinavuoropuhelulla tarkoitetaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi sekä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot  julkaistua tietopyyntöä, jossa esiteltiin sitoumuksetta suunnitellun hankinnan kuvaus ja pyydettiin potentiaalisia tarjoajia vastaamaan tietopyynnössä esitettyihin avoimiin kysymyksiin. Tietopyynnön tarkoituksena oli saada kattavasti tietoa hankittavan palvelun saatavuudesta ja ominaisuuksista, jotta kilpailutus voitaisiin toteutettua mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla. Tietopyyntöön saatiin sähköpostitse yhteensä 10 vastausta, joita hyödynnettiin tarjouspyyntöasiakirjojen valmistelussa.

Sopimuskausi on 1.10.2014–30.11.2015. Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksen 18.3.2014 § 97 esityksestä poiketen sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalvelut on tarkoitus kilpailuttaa 30.11.2015 asti eikä vuoden 2015 loppuun, sillä Kuntakokeilun rahoittaja edellyttää hankkeen maksuun haettavat rahoitusosuudet raportoitaviksi 31.12.2015 mennessä. Tämän vuoksi joulukuusta 2015 ei voi aiheutua kustannuksia, jotka laskutettaisiin Kuntakokeilulta vasta tammikuussa 2016.

Palvelujen on oltava käytettävissä 1.10.2014 alkaen.

Palvelun kohderyhmä jakautuu asiakkaisiin, jotka asuvat Turun kaupungin hyvinvointitoimialan alaisen Työllisyyden kuntakokeilun postipiirien 20610 sekä 20540 alueilla. Työllisyyden kuntakokeilun asiakaskunta sekä samalla myös palvelun kohderyhmä laajenee mahdollisesti koko kaupungin alueella asuvien työttömien kohderyhmään. Palveluun ohjattavien asiakkaiden määrä on sidottu määrärahaan, jolla palvelujen osto suoritetaan, ja joka määräytyy rahoittajalle esitettävän ja hyväksyttävän rahoitushakemuksen mukaisesti. Arvio palveluun ohjattavien asiakkaiden kokonaismäärästä sopimuskauden aikana on noin 200 - 300 asiakasta. Palveluun ohjattavan asiakkaan tulee olla saanut vähintään 500 päivää työttömyysetuutta tai ollut viimeiset 12 kuukautta ilman työhistoriaa.

Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalvelulla on tarkoitus tukea asiakkaan etenemistä kohti työelämäosallisuutta, esimerkiksi kunnan tai TE-hallinnon järjestämiin työllisyydenhoidon palveluihin. Mikäli tämä ei ole mahdollista, palvelun aikana kartoitetaan ja dokumentoidaan asiakkaan työ- ja toimintakyky sekä ohjataan hänet oikealle sosiaalivakuutusetuudelle mm. sairauspäivärahalle, kuntoutusrahalle, kuntoutustuelle, eläkkeelle sekä muihin ensisijaisiin palveluihin. Vaikka kuntoutus toteutetaan ryhmämuotoisena, tavoitteena on asiakkaiden yksilöllisten palvelutarpeiden huomiointi ja myös henkilökohtainen palveluohjaus siten, että palvelun sisältö toteutetaan mahdollisimman yksilöllisesti kuntoutujan elämäntilanne huomioon ottaen.

Palveluja ostetaan seuraaville asiakasryhmille: päihde- ja/tai mielenterveyskuntoutujille, terveydellisiä työ- ja toimintakyvyn rajoitteita omaaville asiakkaille sekä maahanmuuttajataustaisille asiakkaille. Osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään asiakasryhmittäin.

Tarjoajien tulee ilmoittaa tarjoushinnat asiakasryhmittäin verottomina ryhmätoiminnan palvelupäivän hintoina euroa / päivä / ryhmä.  Asiakkaiden yksilöohjauksen järjestämisestä palveluntuottajalle maksetaan yhden (1) ylimääräisen ryhmän palvelupäivän hinta per järjestettävä ryhmä/kuukausi, mikäli kyseisen ryhmän asiakkaille on järjestetty kyseisen kuukauden aikana vähintään 10 yksilöohjaustapaamista ryhmätoiminnan palvelupäivien ulkopuolisena aikana. Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden, 30.11.2015 asti.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Ehdottomat vaatimukset palvelulle on asetettu korkeiksi, joten annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat hinnaltaan halvimmat. Vertailu ja valinta tehdään asiakasryhmittäin. Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi suomen ja ruotsin kielellä. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle elokuussa 2014.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 9.5.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä sosiaalisen kuntoutuksen ryhmäpalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAsikainen Johanna
ilmHeiniola Suvi
ilmJuvonen Jukka
ilmLindberg Merja
ilmMalen Jaana
tpvPuistovaara Janina