Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta13629.04.201410

11930-2013 (053)

MLL:n Varsinais-Suomen piirin perhekummitoimintaan myönnetyn avustuksen käyttötarkoituksen muutos

Tiivistelmä:

MLL:n Varsinais-Suomen piiri anoo muutosta sosiaali- ja terveyslautakunnan myöntämän avustuksen käyttötarkoitukseen.

Sosterla § 136

Palvelujohtaja Sirpa Kuronen 11.4.2014:

Turun sosiaali- ja terveyslautakunta on myöntänyt MLL:n Varsinais-Suomen piirille avustusta perhekummitoimintaan 6000 € vuodelle 2014. Avustus käytetään perhekummeille maksettuihin kulukorvauksiin (matkat ja pienet toimintarahat). Avustus on myönnetty kansanterveystyötä, ehkäisevää päihdetyötä ja sosiaalista hyvinvointia edistävien yhdistysten ja yhteisöjen vuosiavustuksiin varatusta määrärahasta (sosterla 14.1.2014 § 4). MLL:n Varsinais-Suomen piiri on esittänyt pyynnön, että se voisi tarvittaessa käyttää pieneltä osin sosiaali- ja terveyslautakunnan yhdistykselle myöntämää avustusta myös Kaveritoimintaan, joka on 6-16 -vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattua ehkäisevää tukihenkilötoimintaa.

Kaveritoiminta on RAY:n tukema uusi toimintamuoto, johon MLL:n Varsinais-Suomen piiri niin ikään haki avustusta sosiaali- ja terveyslautakunnalta vuodelle 2014. Avustuspäätöstä tehtäessä etusijalle asetettiin MLL:n jo käynnissä olevat toiminnot, joihin yhdistys haki avustusta, tarkoituksena turvata niiden toiminta.

MLL on toivonut voivansa hyödyntää RAY:n kaveritoimintaan myöntämää avustusta jo kuluvan vuoden aikana. Mikäli yhdistykselle jo myönnettyä avustusta voidaan osittain kohdentaa uudelleen, Kaveritoiminta saadaan käyntiin. Joidenkin tukea tarvitsevien lasten tarpeisiin pystyttäisiin paremmin vastaamaan kaveritoiminnan toimintamallilla.

MLL:n Varsinais-Suomen piirin kaveritoiminta on suoraan lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa tukea. Siten se myös aiemmin hyväksyttyjen avustuskohteiden tavoin tukee hyvinvointitoimialan tavoitteita ja toimintaa. Käyttötarkoituksen laajentaminen ei kasvata jo hyväksyttyä avustussummaa. Esitän, että MLL:n Varsinais-Suomen piirin pyyntö mahdollisuudesta käyttää sosiaali- ja terveyslautakunnan myöntämää avustusta myös kaveritoimintaan hyväksytään.

Yhdistyksen tulee toimittaa selvitys (diaarinumerolla 11930-2013) avustuksen käytöstä 30.4.2015 mennessä hyvinvointitoimialan kirjaamoon.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 11.4.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä MLL:n Varsinais-Suomen piirin pyynnön mahdollisuudesta käyttää sosiaali- ja terveyslautakunnan perhekummitoimintaan myöntämää kohdennettua avustusta pieneltä osin myös kaveritoimintaan.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoMannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry