Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta12608.04.20143

161-2014 (065, 315)

Tehostetun palveluasumisen lääkäripalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Tehostetun palveluasumisen lääkäripalvelut tullaan kilpailuttamaan ajalle 1.9.2014 - 31.5.2017, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.6.2017 - 31.5.2018 (optio). Tehostetun palveluasumisen lääkäripalveluja ostetaan vuosittain noin 160 000 eurolla.

Sosterla § 126

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Perusterveydenhuollon palvelut, tulosaluejohtaja Katariina Korkeila 26.3.2014:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 14.1.2014 § 11, että tehostetun palveluasumisen lääkäripalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Markkinavuoropuhelu mahdollisten tarjoajien kanssa käytiin maaliskuussa.

Sopimuskausi on 1.9.2014 - 31.5.2017, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.6.2017 - 31.5.2018 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.9.2014.

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ostaa tehostetun palveluasumisen yleislääkäritasoisia lääkäripalveluja yksityisiltä palveluntuottajilta tehostetun palveluasumisen hoitoyksiköihin. Palvelut on tarkoitettu niiden turkulaisten asukkaiden käytettäviksi, jotka Turun kaupunki on sijoittanut palveluasumisen toimintayksiköihin.

Tällä hetkellä hoitoyksiköitä on yhteensä 27, joissa on Turun kaupungin sijoittamia asukkaita 667, heistä dementiayksiköissä 138. Osan hoitoyksiköiden lääkäripalveluista tuottaa Tilaajan palkkaama lääkäri ja osan hoitoyksikön itsensä palkkaama lääkäri, jolloin hoitoyksikkö saa korvausta lääkäripalveluiden järjestämisestä. Lääkäripalvelujen turvaamiseksi palvelua hankitaan tarvittaessa myös ostopalveluna niihin hoitoyksiköihin, joiden lääkäripalveluja ei ole saatu järjestettyä muilla tavoin.

Ostopalveluna hankittavan lääkärin tarkoituksena on vastata hoitoyksikön asukkaiden yleislääkäritasoisista lääkäripalveluista. Kyseiset henkilöt ovat sen kuntoisia, että lääkäripalvelut on tarkoituksenmukaisinta tuottaa siinä talossa, jossa henkilö asuu. Lääkäri tuottaa asukkaille yleislääkäritasoisen sairaanhoidon, päivittää asukkaiden hoitosuunnitelmat, vastaa hoitosuunnitelman mukaisten sairauksien hoidosta ja seurannasta sekä ottaa tarpeen mukaan kantaa akuutteihin yleislääkäritasoisiin sairauksiin. Lisäksi lääkärin tulee olla talon/hoitoyksikön konsultoitavissa puhelimitse arkisin asukkaiden akuuttisairauksien hoitamista varten.

Ostopalveluna hankittava lääkärintarve vaihtelee 0-2 kokoaikaisen lääkärityöpanoksen välillä Tilaajan rekrytointitilanteesta riippuen. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Palveluja hankitaan sekä suomen että ruotsin kielellä.

Osatarjousta ei oteta huomioon eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

Tarjoajien tulee ilmoittaa tarjoushinta verottomana asukaskohtaisena kuukausihintana. Sopimushinta on kiinteä 31.5.2016 asti, jonka jälkeen palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Arviointiperusteina ovat palvelun hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 70 % ja laadun 30 %. Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle kesä-elokuussa 2014.

Esitän, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä tehostetun palveluasumisen lääkäripalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 31.3.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä tehostetun palveluasumisen lääkäripalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmArve Seija
tiedAsikainen Johanna
ilmHonkinen Päivi-Leena
ilmKorkeila Katariina
ilmLindberg Merja
tpvPuistovaara Janina
ilmRajala Tapio


Liitteet:

Sosterla § 126
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto