Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta7325.02.20141

12363-2013 (065)

Kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelut 1.5.2014 - 31.12.2016

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Kotihoidon asiakkaiden kauppapalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.5.2014 - 31.12.2016, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2017 - 31.12.2017 (optio). Puitesopimus esitetään solmittavaksi ainoan tarjouksen jättäneen Servea Oy:n kanssa. Kotihoidon asiakkaiden kauppapalveluja ostetaan sopimuskaudella noin 430 000 eurolla.

Sosterla § 73

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Vanhuspalvelut, tulosaluejohtaja Sari Ahonen, vs. kotihoidon johtaja Tuija Hassinen-Laine, palveluohjaaja Jaana Perttilä ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus hankinta-asiantuntija Joel Hakala 10.2.2014:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelujen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 10.12.2013 § 285.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia kotihoidon asiakkaiden kauppapalveluista ajalle 1.5.2014–31.12.2016, minkä jälkeen sopimusta voidaan Tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2017 - 31.12.2017 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.5.2014.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon ylittävänä hankintalain liitteen B mukaisena toissijaisena palveluhankintana julkaistiin 13.12.2013 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot. Samalla sivustolla julkaistiin 16.1.2014 hankintaa koskevat kysymykset ja niihin annetut vastaukset sekä muutoksilla päivitetyt tarjouspyyntöasiakirjat.

Määräaikaan 27.1.2014 klo 11.00 mennessä saatiin tarjous Servea Oy:ltä.

Tarjous tuli antaa tarjouspyynnön liitteinä olleilla tarjouslomakkeella ja tarjouksen hintaliitteellä.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjousta ei oteta huomioon ja vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinta kauppapalvelulle tuli ilmoittaa verottomana hintana / toimitus sisältäen kauppakassit/asiakas, tilauksen keräilyn ja kuljetuksen asiakkaille tarvittaessa kaappiin, jääkaappiin tai pakastimeen saakka. Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan, 31.12.2016 asti.

Kauppapalvelun piirissä on kuukausittain noin 380 asiakasta ja kauppakasseja viedään noin 1400 kassia kuukaudessa.

Hankinnasta tehdään puitesopimus valitun palveluntuottajan kanssa. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa Tilaaja voi ostaa palveluja hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoaja täyttää tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjous täyttää tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin.

Hankinnassa ei suoritettu vertailua, koska vain yksi tarjous.

Edellä esitetyn perusteella esitämme, että kotihoidon asiakkaiden kauppapalveluiden puitesopimus solmittaisiin Servea Oy:n kanssa ajalle 1.5.2014–31.12.2016 tarjotulla verottomalla kauppapalveluhinnalla 8,00 euroa / toimitus sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Sopimuskaudella vuosittaiset kustannukset ovat noin 160 000 euroa.

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta hyvinvointitoimialan hallinnossa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 13.2.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että kotihoidon asiakkaiden kauppapalveluiden puitesopimus solmitaan Servea Oy:n kanssa ajalle 1.5.2014–31.12.2016 tarjotulla verottomalla kauppapalveluhinnalla 8,00 euroa / toimitus sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoServea Oy
ilmAhonen Sari
tiedAsikainen Johanna
tiedHakala Joel
tpvHassinen-Laine Tuija
ilmHelin Nina
tpvLindberg Merja
ilmNurminen Anne-Maija
ilmPerttilä Jaana
ilmRinne Leena
ilmTurja Tiina