Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta5625.02.201412

5492-2013 (015, 010, 642)

Turun kaupungin sisäisen vuokrauksen periaatteiden hyväksyminen

Tiivistelmä:

Vuokrajärjestelmän kehittämiskohteet liittyvät vuorovaikutukseen tila-asioissa, vuokrien määräytymisperusteisiin, korjausten vuokravaikutuksiin, toiminnallisiin muutostöihin, valtionosuuksiin, rakennusaikaiseen korkoon ja maanvuokraan sekä historiallisten rakennusten kohteluun. Tarkistamista on valmisteltu kaupunginjohtajan 8.5.2013 asettaman työryhmän toimesta. Sisäinen vuokrajärjestelmä on pääpiirteissään ollut toimiva, eikä sen täydelliseen muuttamiseen ole nähty tarvetta.

Sosterla § 56

Hallinto, hallintoylihoitaja Taina Soini 31.1.2014:

Kaupunginhallitus on käsitellyt asiaa 20.1.2014 §:ssä 34 päättäen palauttaa sen lauta- ja johtokuntien lausuntojen hankkimiseksi siten, että lausunnot on annettu helmikuun loppuun mennessä.

Nykyinen sisäinen vuokrajärjestelmä on hyväksytty kaupunginvaltuustossa 28.8.2006 ja sen laskentaperiaatteiden mukaiset vuokrat on otettu käyttöön vuoden 2008 alussa.

Sisäisten vuokrien tavoitteena on antaa kaupungin käytössä oleville tiloille markkinasuuntautunut hinta ja sitä kautta ohjata toimialoja tehokkaaseen tilankäyttöön. Tavoitteena on toisaalta myös ohjata Kiinteistöliikelaitokselle rakennuksien ylläpitämiseen ja peruskorjaamiseen tarvittavia varoja kattamaan kustannukset, joita niiden omistamisesta ja käyttämisestä kaupungille aiheutuu.

Nykyisessä järjestelmässä havaitut kehittämiskohteet ja ehdotettavat parantamistoimenpiteet:

Työryhmä esittää, että päivitetty sisäinen vuokrajärjestelmä otetaan käyttöön vuoden 2016 alussa. Kiinteistötoimialan tilapalvelut määrittävät uudet sisäiset vuokrat, jotka ilmoitetaan käyttäjätoimialoille 30.4.2015 mennessä. Tällöin muutokset ehditään huomioida riittävän ajoissa vuoden 2016 talousarviovalmistelussa ja järjestelmä voidaan ottaa kokonaisuudessaan käyttöön vuoden 2016 alusta lukien.

Uuden sisäisen vuokrajärjestelmän tuomat kustannusvaikutukset tulevat kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi vuoden 2016 talousarvion käsittelyn yhteydessä. Toimialojen vuokramuutokset esitetään samalla kompensoitaviksi, mikäli niiden käytössä olevien tilojen kokonaisvuokrakustannus muuttuu.

Liite 1Turun kaupungin sisäisen vuokrauksen periaatteet

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 3.2.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää osaltaan hyväksyä sisäisen vuokrauksen periaatteet liitteen 1 mukaisessa muodossa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmKaupunginhallitus


Liitteet:

Sosterla § 56
Liite 1:Turun kaupungin sisäisen vuokrauksen periaatteet