Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta3504.02.20147

11930-2013 (053)

Turun Icehearts ry:n avustushakemus vuodelle 2014

Tiivistelmä:

Turun Icehearts ry tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Työtä tehdään sekä vapaa-ajalla että kouluaikana. Työ on pitkäjännitteistä, lapset valitaan jo heidän ollessaan 6-vuotiaita ja toimintamalli kestää 12 vuotta. Turun Icehearts hakee avustusta 50.000 euroa vuodelle 2014.

Sosterla § 35

Sosiaalityön tulosalueen tulosaluejohtaja Leila Visa ja avohuollon sosiaalityön toimistopäällikkö Minna Virta 20.12.2013:

Icehearts-toimintamalli on varhaisen puuttumisen toimintamalli. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille. Ammatillisin perustein valittu joukkue toimii lapsen ja hänen perheensä kanssa 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen. Toimintamalli on luotu lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo läpi kasvun ja tukea lasta varsinkin nivelvaiheissa kuten esikoulusta kouluun siirtymisessä tai alakoulusta yläasteella siirtymisestä. Icehearts on poikkihallinnollinen toimintamalli, jossa työskennellään yhdessä sosiaali- ja sivistystoimen ammattilaisten kanssa. 

Joukkueita on tällä hetkellä mm. Vantaalla, Helsingissä, Turussa, Ulvilassa, Lahdessa, Seinäjoella ja Espoossa. Valtakunnallisesti Icehearts-toimintaa ohjaa, tukee ja valvoo kattojärjestö Suomen Icehearts ry. Turun Icehears ry on aloittanut toimintansa Pernossa. 

Liite 1Avustushakemus/Turun Icehearts ry

Anottua avustusmäärärahaa 50.000 € sosiaalityön hallinnon kustannuspaikalle 20500 ei ole varattu sosiaalityön tulosalueella vuonna 2014. Sosiaalityön tulosalueen ehkäisevästä toimeentulotuesta siirretään 50.000 euroa sosiaalityön hallinnon kustannuspaikalle 20500.

Hakuaika avustusmäärärahoihin oli ajalla 25.10.–22.11.2013. Turun IceHearts ry:n puheenjohtaja toimitti 9.12.2013 Turun hyvinvointitoimialalle sähköpostiviestin, josta kävi ilmi, että Yhdistyksen Turun Icehearts ry:n järjestäytymiskokous on pidetty 9.12.2013 ja vasta sen jälkeen on ollut mahdollista hakea tukea yhdistyksen toimintaan Turun kaupungilta. 

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta myöntää yllä olevan. Avustusten saamisen ehtona on, että kaupungilla on oikeus tarkastaa yhteisön hallinnon tilit siltä osin kuin avustuksen käytön valvonta sitä edellyttää. Avustusta saavan yhteisön on toimitettava tilinpäätös ja toimintakertomus sekä selvitys avustuksen käytöstä 30.4.2014 mennessä sosiaali- ja terveyslautakunnalle.

Palvelujohtaja Sirpa Kuronen 8.1.2014:

Icehearts ry:n toiminta Turussa on käynnistynyt syksyllä 2013. Lautakunta on hyväksynyt toiminnan aloittamisen yhtenä hyvinvointitoimialan talouden sopeuttamiskeinoista, joita käsiteltiin 12.6.2013 § 149. Toimintaan on sitouduttava koko lapsiryhmän kasvuiäksi, esikoulusta täysi-ikäisyyteen. Toiminnan vuotuinen kustannus kaupungille on yhden henkilön palkka- ja toimintakulut, joita nyt haetaan avustuksena. Vapaa-aikatoimiala tukee toimintaa tarjoamalla omia palvelujaan ja liikunta- ja harrastustilat. Toiminnalla on lastensuojelun palveluja tukeva ja lastensuojelun tarvetta vähentävä vaikutus. Icehearts täydentää hyvin Pansio-Pernon alueen lastensuojelun ja koulujen oppilaan tuen palveluja.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 29.1.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta myöntää yllä olevan 50.000 euron avustuksen Turun IceHearts ry:lle. Avustusten saamisen ehtona on, että kaupungilla on oikeus tarkastaa yhteisön hallinnon tilit siltä osin kuin avustuksen käytön valvonta sitä edellyttää. Avustusta saavan yhteisön on toimitettava tilinpäätös ja toimintakertomus sekä selvitys avustuksen käytöstä 30.4.2014 mennessä sosiaali- ja terveyslautakunnalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Icehearts ry
tiedLönnqvist Max
tiedVirta Minna
tiedVisa Leila


Liitteet:

Sosterla § 35
Liite 1:Avustushakemus/Turun Icehearts ry