Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta3204.02.20144

13756-2013 (652)

Lausuntopyyntö Mäntymäen sairaalarakennus 5 hankesuunnitelmasta

Tiivistelmä:

Konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue 27.1.2014 päivätyllä kirjeellään pyytää sosiaali- ja terveyslautakunnalta lausuntoa Mäntymäen sairaalarakennus 5 hankesuunnitelmasta. Lausunnosta on käytävä ilmi hyväksyykö lautakunta/johtokunta hankesuunnitelman. Hyväksyessään hankesuunnitelman toimiala sitoutuu hankkeesta aiheutuviin kustannuksiin. Samalla Hyvinvointitoimiala sitoutuu luopumaan Rauhankatu 14 toimitiloista, kun ne tyhjenevät toimialan toiminnoista. Rauhankatu 14 tilat on kuitenkin irtisanottava erillisellä päätöksellä. Lausuntoja pyydetään 7.2. mennessä. Toimialojen lausuntojen jälkeen Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue saattaa hankesuunnitelman hyväksyttäväksi kaupunginhallitukseen ja edelleen kaupunginvaltuustoon. Mikäli toimiala ei anna lausuntoa, Strateginen tilojen ohjaus vastuualue olettaa, ettei sillä ole huomautettavaa hankesuunnitelmasta.

Sosterla § 32

Hallinto, hallintoylihoitaja Taina Soini 27.1.2014:

Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelut, Hyvinvointitoimiala sekä Konsernihallinnon strateginen tilojen ohjaus -vastuu alue ovat yhteistyössä valmistelleet Mäntymäen sairaalarakennus 5 hankesuunnitelman. Hankesuunnitelma on valmistunut 16.10.2013.

Liite 1Mäntymäen sairaalarakennus 5:n hankesuunnitelma

Mäntymäen sairaalarakennus 5 kuuluu osaltaan Hyvinvointitoimialan suurempaan tilajärjestelykokonaisuuteen. Kokonaisuuden ensimmäinen vaihe oli hallinnon muutto Kristiinankatu 1:stä Yliopistonkatu 30:een. Toisessa vaiheessa nyt korjattavaksi esitettävään Rakennus 5:n muuttaa Lasten ja nuorten psykiatrinen poliklinikka Eskelistä. Kolmannessa vaiheessa Eskelin tiloja korjataan ja sinne muuttaa Tulkkikeskus ja Ulkomaalaistoimisto. Järjestelyssä Rauhankatu 14 tyhjenee kaupungin toiminnoista ja sen vuokrauksesta voidaan kokonaan luopua.

Hankesuunnitelma esittää, että Mäntymäen sairaalarakennus 5:den ensimmäiseen kerrokseen siirtyy Kurjenmäen sairaalarakennus 33:sta psykologiyksikkö ja toiseen kerrokseen Eskelin toimitalosta Lasten ja nuorten psykiatrinen poliklinikka. Kolmanteen ja neljänteen kerrokseen ei tule toiminnallisia muutoksia. Tällä toimenpiteellä saadaan keskitettyä psykiatriset toiminnot samaan paikkaan, sekä saavutetaan synergiaetuja eri osastojen välillä. Rakennus 33 kuuluu Kurjenmäen sairaala-alueen kehittämissuunnitelmaan ja siellä työskenteleville pitäisi löytää uudet tilat jossain vaiheessa.

Hankesuunnitelma käsittää ainoastaan sairaalarakennus 5:n sisäpuolisia töitä. Erillisenä investointihankkeena on esitetty tehtäväksi vuonna 2014 rappausten uusiminen pelteineen ja maalaus sekä parvekkeiden korjaukset. Samalla on tarkoitus kunnostaa myös loput kohteen ikkunoista. Esitetty rahoitus hankkeelle on 400 000 €.

Rakennus 5:stä on tehty asbesti- ja haitta-ainekartoitus ja tämän perusteella hankesuunnitelmassa on päädytty esittämään, että koko rakennuksen ala- ja välipohjista poistetaan kreosootti. Lisäksi hankesuunnitelma esittää, että ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa tehdään vähäisiä toiminnallisia muutoksia. Samalla tarkastetaan sähkötekniikkaa, joka uusitaan tarvittavin osin sekä ilmanvaihtojärjestelmä puhdistetaan.

Hankkeen rakennuskustannukset (10/2013) ovat tavoitehintalaskelman mukaan yhteensä 3.510.000 €. Tästä aiheutuva sisäinen bruttovuokra on 12,55 €/m2/kk, 39.156,00 €/kk ja 469.872,00 €/vuosi. Sisäisesti vuokrattava huoneistoala on 3 120 htm2.

Rakennussuunnittelu on tarkoitus käynnistää heti hankesuunnitelman hyväksymisen ja rahoituksen varmistumisen jälkeen. Suunnittelun käynnistymisestä noin puolentoista vuoden kuluttua kohde voidaan ottaa käyttöön.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 27.1.2014:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy osaltaan Mäntymäen sairaalarakennus 5:n hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus


Liitteet:

Sosterla § 32
Liite 1:Mäntymäen sairaalarakennus 5:n hankesuunnitelma