LIITE 1 ASIA

               SOSTERLA 14.1.2014

 

          

 

Kehitysvammaisten palveluihin liittyvien asiakasmaksujen tarkistus 1.2.2014 lukien

 

 

Lyhytaikaishoidon maksut 1.2.2014 lukien

 

Alle 16-vuotiaiden kehitysvammaisten lasten lyhytaikaishoidosta:

Suuren yksilöllisen avun tarpeessa olevien kehitysvammaisten lasten osittaisesta ylläpidosta ei peritä asiakasmaksua (alle 24 tuntia kestävä hoito).

Kehitysvammaisten lasten lyhytaikaisesta ympärivuorokautisesta ylläpidosta peritään sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen mukainen korvaus, joka on tällä hetkellä 11,30 euroa/läsnäolopäivä (aikaisemmin 10,60 €). Maksulla katetaan asumisesta, aterioinnista sekä hygienian hoidosta aiheutuneita kuluja.

Yksilöllisesti harkitun maksualennuksen mukainen hinta on 7,50 euroa läsnäolopäivä.

 

16 vuotta täyttäneiden kehitysvammaisten ja vaikeavammaisten henkilöiden lyhytaikaishoidosta peritään sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen mukainen korvaus, joka on tällä hetkellä 34,80 €/vrk. Koskikodin maksut jakautuvat seuraavasti:

Lyhytaikaisesta ympärivuorokautisesta ylläpidosta peritään asumisesta ja hygienian hoidosta 19,70 euroa/läsnäolopäivä (aikaisemmin 14,00 euroa).

Ateriamaksut noudattavat kulloinkin voimassa olevia kotihoidon ateriamaksuja, jotka tällä hetkellä ovat 6,10 euroa ja 4.50 euroa/ateria.

Väliateriat (aamu-, ilta- ja välipala) yhteensä 4,50 euroa/läsnäolopäivä.

Yksilöllisesti harkitun maksualennuksen mukainen hinta on 17,50 euroa/läsnäolopäivä, sisältäen ateriat (aikaisemmin 14 euroa).

 

Lain sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista 11 §:n mukaan maksu voidaan jättää perimättä tai sitä voidaan alentaa, jos henkilön elatusvelvollisuus, toimeentuloedellytykset tai huollolliset näkökohdat huomioon ottaen siihen on syytä.

 

 

Ravintopäivän hinta asumispalveluissa 1.2.2014 lukien

 

 

Kaupungin asumisyksikköjen Kotirannan ja Portsan Kehräkodin asiakkailta peritään ravintopäivän hinnan mukaisesti 9 euron ateriamaksu/päivä (eriteltynä aamu- ja iltapala 1,50 €/ateria, lounas 3,50 € ja päivällinen 2,50 €). Ateriamaksusta 3,90 € koostuu valmiina tilattavien aterioiden raaka-aineista, 4,70 € elintarvikkeista ja 0,40 € muista kustannuksista, kuten ruoanvalmistuksessa käytettävästä vedestä ja sähköstä sekä pesuaineista.

 

Tervahovin asunnoissa asukkaat hakevat elintarvikkeet lähikaupasta ja valmistavat ruoat itse. Ateriamaksu on 6,20 €/vrk (aikaisemmin 6 €).