Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta26510.12.20135

9797-2013 (041, 016)

Hyvinvointitoimialan tulosalueiden operatiiviset kehittämis- ja tulostavoitteet vuodelle 2014

Tiivistelmä: -

Sosterla § 265

Resurssijohtaja Max Lönnqvist 4.12.2013:

Tulosalueiden operatiivinen ohjaus toteutetaan ikäkaaren mukaisten kehittämistavoitteiden ja tulosaluekohtaisten tuloskorttien avulla. Sosiaali- ja terveyslautakunnalle on esitetty tulosalueiden välinen uudelleenjako ja sitovuustasot erillisessä pykälässä. Sopimusneuvotteluissa tavoiteasetantaa on tarkennettu sekä kehittämisosien että tuloskorttien osalta niin, että tavoitteet vastaavat määrärahoja ja mm. uudistamisohjelmassa asetettuja toimenpidelinjauksia. Talousarvion toteutumisen osalta v. 2014 on tunnistettu tiettyjä riskikohtia. Kuntalaisille maksettavat etuudet (toimeentulotuki, työmarkkinatuen kuntaosuus) voivat ylittää budjetoidun, jos kuntien taloudellinen tilanne heikkenee ja työttömyysaste nousee. Ostopalveluiden hinnankorotusten tulee noudattaa maltillista kehitystä eikä palveluiden volyymin kasvattamiseen ole juurikaan mahdollisuutta. Asumispalveluiden lisäystarvetta on mm. vammais- ja vanhuspalveluissa sekä mielenterveyskuntoutujien osalta. Myös muiden vanhuspalveluiden tarjonta ja riittävyys verrattuna ikälain vaatimuksiin tuottaa taloudellisia paineita. Sairaanhoitopiirin maksuosuus on budjetoitu piirin ilmoituksen mukaan, mutta palvelusuunnitelmasta puuttui ensihoidon osuus. Tämä osuus on myös kattamatta ensihoidon – ja päivystyksen liikelaitoksen talousarviossa.

Liite 1Tulosalueiden tuloskortit ja operatiiviset kehittämistavoitteet ikäkaaren mukaan

Vuoden 2014 talousarviossa käyttöomaisuuden hankintaan tarvittavat määrärahat ja niihin saatavat tulot sisältyvät osittain investointiosaan, osittain käyttötalousosaan leasingvuokrina. Kaupunginvaltuusto on vahvistanut investointiosaan varatut määrärahat ja tuloerät toimielimittäin. Lauta- ja johtokunnat päättävät hankintaluetteloihin tulevista muutoksista. Sosiaali- ja terveyslautakunnan investointiosaan ei tullut muutosta alkuperäiseen esitykseen nähden.

Liite 2Käyttöomaisuushankinnat ja leasingrahoituksella hankittavat kohteet

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään, että käyttöomaisuus- ja leasingkohteiden osalta hankinnat toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 4.12.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kehittämisosat, tulosalueiden tuloskortit sekä käyttöomaisuus- ja leasingrahoituksella hankittavat kohteet.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Sosterla § 265
Liite 1:Tulosalueiden tuloskortit ja operatiiviset kehittämistavoitteet ikäkaaren mukaan
Liite 2:Käyttöomaisuus- ja leasinghankinnat