Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta28510.12.20136

12363-2013 (065)

Kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.5.2014 - 31.12.2016. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 590 000 eurolla.

Sosterla § 285

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Vanhuspalvelut, tulosaluejohtaja Sari Ahonen ja kotihoidon johtaja Anne Rauhala 26.11.2013:

Vanhuspalveluiden kotihoito järjestää niille asiakkailleen kauppapalvelua, jotka ikääntymisen, sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi eivät ole kykeneviä hankkimaan ruoka- ja päivittäistarvikkeita.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 8.10.2013 § 219, että kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Sopimuskausi on 1.5.2014–31.12.2016. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.5.2014. Osatarjousta ei oteta huomioon eikä vaihtoehtoisia tarjouksia hyväksytä.

Tarjoushinta kauppapalvelulle tulee ilmoittaa verottomana hintana / toimitus sisältäen kauppakassit/asiakas, tilauksen keräilyn ja kuljetuksen asiakkaille tarvittaessa kaappiin, jääkaappiin tai pakastimeen saakka. Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan, 31.12.2016 asti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Kauppapalvelun piirissä on kuukausittain noin 380 asiakasta ja kauppakasseja viedään noin 140 kassia kuukaudessa. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää. Vuosikustannukset ovat olleet noin 160 000 euroa.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Arviointiperusteina ovat palvelun hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 90 % (tuotekorin hinta 50 % ja kauppapalvelun hinta 40 %) ja laadun, erikoistuotteiden määrä, 10 %. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle helmi-maaliskuussa 2014.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelujen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 28.11.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kotihoidon asiakkaiden kauppapalvelujen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi lautakunta päätti, että yrittäjien lausunnossaan esittämät näkemykset pyritään ottamaan huomioon mahdollisuuksien mukaan tarjousta pyydettäessä.

Jakelu

ilmAhonen Sari
tiedAsikainen Johanna
tpvHakala Joel
ilmHassinen-Laine Tuija
ilmHelin Nina
ilmLindberg Merja
ilmNurminen Anne-Maija
ilmPerttilä Jaana
ilmRinne Leena
ilmTurja Tiina


Liitteet:

Sosterla § 285
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto