Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta28410.12.20135

6522-2013 (044, 065)

Vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelut tullaan kilpailuttamaan ajalle 1.4.2014-31.12.2017, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2018-31.12.2018 (optio). Vaativan laitoskuntoutuksen palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 750 000 eurolla.

Sosterla § 284

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Tulosaluejohtaja Hilkka Virtanen ja va. ylilääkäri Maaria Seppälä 26.11.2013:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 12.6.2013 § 143, että vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Sopimuskausi on 1.4.2014–31.12.2017, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1.2018–31.12.2018 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.4.2014.

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ostaa vaativan laitoskuntoutuksen palveluja yksityisiltä palveluntuottajilta niille Turun kaupungissa kotipaikan omaaville potilaille, joilla on hyvinvointitoimialan maksusitoumus. Palveluja hankitaan sekä suomen että ruotsin kielellä.

Vaativaa laitoskuntoutusta käytetään sairaalahoidon jatkohoitona potilaille, joiden akuutti sairausvaihe on hoidettu, eivätkä he enää tarvitse hoitoa erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla. Tyypillisiä vaativan laitoskuntoutuksen jaksoa tarvitsevia potilaita ovat aivoverenkiertohäiriö-, aivovamma- ja murtumapotilaat.

Osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään potilasryhmittäin:

Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoajien tulee ilmoittaa tarjoushinnat potilasryhmittäin verottomina hoitovuorokauden hintoina potilasta kohden. Sopimushinta on kiinteä 31.12.2016 asti, jonka jälkeen palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Vaativan laitoskuntoutuksen palveluita ostetaan yksityisiltä palveluntuottajilta siten, että käytössä on noin 1-3 hoitopaikkaa. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää. Sopimuskaudella vuosittaiset kustannukset ovat noin 200 000 euroa.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat hoitovuorokauden hinnaltaan halvimmat. Vertailu ja valinta tehdään potilasryhmittäin.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle helmi-maaliskuussa 2014.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelujen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelujen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAsikainen Johanna
ilmLindberg Merja
tpvPuistovaara Janina
ilmSeppälä Maaria
ilmVirtanen Hilkka


Liitteet:

Sosterla § 284
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto