Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta25319.11.201316

514-2013 (40, 001)

Länsi- ja Sisä-Suomen ja Lounais-Suomen aluehallintovirastojen sekä Valviran ilmoitukset ja päätökset - yksityiset sosiaalipalvelut

Tiivistelmä: -

Sosterla § 253

Alla olevat aluehallintoviraston ja Valviran ilmoitukset ja päätökset ovat nähtävänä lautakunnan kokouksessa ja sitä ennen hyvinvointitoimialan kirjaamossa Yliopistonkatu 30, 2. krs.

Care Component Oy on ilmoittanut 1., 2., 3., 29., ja 31.7. sekä 13.8.2013 saapuneilla ilmoituksilla toiminnan laajentumisesta 1.6.2013 alkaen. Palvelut ovat kotiin annettavia palveluja.

Hoivanet Oy / kotipalvelut Turku on ilmoittanut 20.2.2013 saapuneella ilmoituksella yksityiset sosiaalipalvelut talletettavaksi yksityisten palvelujen antajien rekisteriin 1.3.2013 alkaen.

Loimu Kota- ja Luontopalvelut / Maku Kasvatus ja Ohjaus on tehnyt ilmoituksen yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta (vammaisen henkilön vapaa-ajan avustajan palveluita).

Aluehallintoviraston päätös valvonta-asiaan koskien Myllykoti Oy:n henkilöstön riittävyyttä.

Johtopäätöksenään aluehallintovirasto toteaa, että Myllykoti Oy:lle 25.1.2012 myönnetyt toimiluvat vastaavat viraston käytettävissä olleisiin selvityksiin perustuvaa tietoa toimintayksikössä tosiasiallisesti tuotettavasta palvelusta. Lisäksi hoitohenkilöstömitoitus on selvitysten perusteella saatettu myös tehostetun palveluasumisen osalta riittäväksi.

Valvonta-asia ei tähän nähden anna aihetta aluehallintoviraston muihin toimenpiteisiin.

Aluehallintovirastolle on 27.9.2013 saapunut Sirppa Kinos -palveluntuottajan ilmoitus yksityisen sosiaalihuollon ilmoituksenvaraisen toiminnan lopettamisesta 1.1.2005 lukien.

Aluehallintovirastolle on 2.10.2013 saapunut ilmoitus Sirpa Linkinen -yksityisen sosiaalipalveluntuottajan sosiaalihuollon ilmoituksenvaraisen toiminnan lopettamisesta 14.1.2010 lukien.

A-klinikkasäätiö on pyytänyt yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamiseen annetun luvan muuttamista siten, että Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto hyväksyisi Turun katkaisuhoito- ja selviämisaseman asiakaspaikkojen määrän muutoksen seuraavasti:

- Luvanvaraiset palvelut/ Laitoshoito/ Ympärivuorokautinen laitoshoito - päihdekuntoutujat: 21 asiakaspaikkaa

- Luvanvaraiset palvelut/ Muut luvanvaraiset palvelut/ Ensisuojat ja selviämisasemat – päihdekuntoutujat: 5 asiakaspaikkaa

Invalidiliiton Asumispalvelut Oy on pyytänyt yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamiseen annetun luvan muuttamista siten, että Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto hyväksyisi uudeksi toimintayksiköksi Hirvensalon Validia-talon seuraavasti:

- Luvanvaraiset palvelut/ Asumispalvelut/ Tehostettu palveluasuminen - muut vammaiset. 20 asiakaspaikkaa.

Attendo Oy on ilmoittanut Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolle (Valvira) toimintayksiköiden nimien muutoksesta mm. seuraavissa toimintayksiköissä (turkulaiset) 22.10.2013:

- Hoivakoti Tähtimö; uusi nimi Attendo Tähtimö

- Villa Hirvensalo I; uusi nimi Attendo Villa Hirvensalo I

- Villa Hirvensalo II; uusi nimi Attendo Villa Hirvensalo II

Mainio Vire Oy on pyytänyt yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamiseen annetun luvan muuttamista siten, että Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto hyväksyisi Vire Koti Nukkumatin laitoshoidon paikkojen muuttamisen tehostetun palveluasumisen paikoiksi seuraavasti:

- Luvanvaraiset palvelut/ Asumispalvelut/ Tehostettu palveluasuminen - vanhukset: 79 asiakaspaikkaa

- Ilmoituksenvaraiset palvelut/ Kotipalvelu/ Kodinhoitoapu - vanhukset: 80 asiakaspaikkaa

- Ilmoituksenvaraiset palvelut/ Kotipalvelut/ Kodinhoitoapu - kehitysvammaiset: 10 asiakaspaikkaa

- Ilmoituksenvaraiset palvelut/ Kotipalvelut/ Kodinhoitoapu - muut vammaiset: 10 asiakaspaikkaa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee Länsi- ja Sisä-Suomen ja Lounais-Suomen aluehallintovirastojen sekä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran ilmoitukset ja päätökset yksityisten sosiaalipalvelujen antamisesta tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.