Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta25919.11.20133

4010-2013 (065, 342)

Lasten ja nuorten toimintaterapiapalvelut 1.1.2014 - 31.12.2016

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Lasten ja nuorten toimintaterapiapalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2014 - 31.12.2016. Tarjouksia on saatu 17 palveluntuottajalta yhteensä 18 kpl. Toimintaterapiapalvelujen puitesopimukset esitetään solmittaviksi vastaanottokäyntien osalta 12 palveluntuottajan kanssa ja kotikäyntien osalta 13 palveluntuottajan kanssa. Lasten ja nuorten toimintaterapiapalveluja ostetaan sopi-muskaudella noin 300 000 eurolla.

Sosterla § 259

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Tulosaluejohtaja Jukka Juvonen, ylilääkäri Hanna Suhonen-Polvi, johtava toimintaterapeutti Irmeli Wasén, toimintaterapeutit Kirsi Kemppi, Virpi Kuusinen, Anne Penttinen ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus va. tuoteryhmäpäällikkö Janina Puistovaara 7.11.2013:

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi lasten ja nuorten toimintaterapiapalvelujen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 17.9.2013 § 208.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on hyvinvointitoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia lasten ja nuorten toimintaterapiapalveluista ajalle 1.1.2014–31.12.2016. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2014 ja uusien toimintayksiköiden osalta viimeistään 1.1.2015.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon ylittävänä hankintalain liitteen B mukaisena toissijaisena palveluhankintana julkaistiin 19.9.2013 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot ja yhteenveto hankintaan liittyvistä kysymyksistä ja niihin annetuista vastauksista 9.10.2013 samalla sivustolla.

Tarjous tuli antaa toimintayksikkökohtaisesti tarjouspyynnön liitteenä olleella tarjouslomakkeella.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 23.10.2013 klo 11.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta: Aaltonen Anna / Vihreä eteinen / Terapiapiste Fikkari, Aaltonen Anna / Vihreä eteinen / Vihreä eteinen, Bjon Hebla, Contextia Oy, Kautto Minna, Kähäri-Laine Erja, Larjama Kirsi, Lyyra Sylvi, Saitajoki Leila Helena, Suomi (os. Entonen) Marjaana, Tammi Taina, Terapiayhdistys Sateenkaari ry, Tmi Hanna Huhtala, Tmi toimintaterapeutti Annukka Kivini, Toimintaterapeutti Teija Ekholm, Toimintaterapeutti Virva Hämäläinen, Toimintaterapia Tempo, Tutoris Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään terapiakäyntimuodoittain; 45 min vastaanottokäynti tai 45 min kotikäynti (koti-, koulu- ja päiväkotikäynnit). Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Palveluntuottajan tuli tarjota palveluja suomen ja/tai ruotsin kielellä.

Tarjoushinta tuli ilmoittaa verottomana 45 min vastaanottokäynnin hintana tarjouslomakkeessa edellytetyllä tavalla. Myös ainoastaan kotikäyntejä tarjoavien palveluntuottajien tuli ilmoittaa tarjoushinta vastaanottokäynnin hintana.

Muualla kuin omalla vastaanotolla annetusta terapiasta maksetaan 50 %:lla korotettu taksa, jolloin sen katsotaan sisältävän myös korvauksen matkakustannuksista ja käytetystä ajasta. Mikäli samassa osoitteessa on useampi kuntoutettava, niin yksi (1) terapia maksetaan kotikäyntinä ja muut vastaanottokäyntinä. Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden, 31.12.2016 asti.

Hankinnasta tehdään erilliset puitesopimukset valittujen palveluntuottajien kanssa. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää. Tilaaja ei sitoudu palvelujen hankkimiseen palveluntuottajalta sopimuskauden aikana. Tilaaja ostaa palveluja ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella, mikäli tarve ei edellytä muuta.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin ja tarjousten vertailun suorittivat ylilääkäri Hanna Suhonen-Polvi, johtava toimintaterapeutti Irmeli Wasén, toimintaterapeutti Kirsi Kemppi, toimintaterapeutti Virpi Kuusinen ja toimintaterapeutti Anne Penttinen.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset ja näin ollen ne on otettu mukaan tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuun.

Tarjousten vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Vertailu ja valinta tehdään terapiakäyntimuodoittain (vastaanottokäynti ja kotikäynti). Arviointiperusteina ovat palvelujen hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 70 % ja laadun 30 %. Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi suomen ja ruotsin kielellä.

Kaikki hyväksyttävän tarjouksen jättäneet palveluntuottajat ovat ilmoittaneet, että palvelut ovat käytettävissä 1.1.2014.

Vastaanottokäyntien osalta Contextia Oy ja Terapiayhdistys Sateenkaari ry ilmoittivat tarjoavansa palvelua sekä suomen että ruotsin kielellä. Kotikäyntien osalta sekä suomen- ja että ruotsinkielistä palvelua tarjosivat Contextia Oy, Lyyra Sylvi ja Terapiayhdistys Sateenkaari ry. Contextia Oy ilmoitti toimintansa pääkieliksi suomen ja ruotsin, muiden pääkieli on suomi.

Vastaanottokäynneistä saatiin 17 hyväksyttävää tarjousta. Palvelun riittävän kapasiteetin turvaamiseksi vastaanottokäyntien palveluntuottajiksi esitetään valittavaksi 11 kokonaistaloudellisesti edullisinta palveluntuottajaa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin seuraavasti:

Saitajoki Leila Helena
Kähäri-Laine Erja
Toimintaterapeutti Virva Hämäläinen
Kautto Minna
Larjama Kirsi
Tmi Hanna Huhtala
Tammi Taina
Bjon Hebla
Toimintaterapeutti Teija Ekholm
Tmi toimintaterapeutti Annukka Kivini
Terapiayhdistys Sateenkaari ry

Lisäksi esitämme, että ruotsinkielisen palvelun turvaamiseksi edellä mainittujen lisäksi vastaanottokäyntien palveluntuottajaksi valitaan tarjotulla hinnalla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin Contextia Oy. Contextia Oy:ltä tultaisiin hankkimaan vastaanottokäyntejä ainoastaan ruotsin kielellä. Tällöin vastaanottokäynteihin valittaisiin yhteensä 12 palveluntuottajaa.

Kotikäynneistä saatiin 18 hyväksyttävää tarjousta. Palvelun riittävän kapasiteetin turvaamiseksi kotikäyntien palveluntuottajiksi esitetään valittavaksi 12 kokonaistaloudellisesti edullisinta palveluntuottajaa tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjousten mukaisin ehdoin seuraavasti:

Saitajoki Leila Helena
Kähäri-Laine Erja
Toimintaterapeutti Virva Hämäläinen
Kautto Minna
Larjama Kirsi
Tmi Hanna Huhtala
Tammi Taina
Bjon Hebla
Toimintaterapeutti Teija Ekholm
Tmi toimintaterapeutti Annukka Kivini
Terapiayhdistys Sateenkaari ry
Lyyra Sylvi

Lisäksi esitämme, että myös kotikäyntien osalta ruotsinkielisen palvelun turvaamiseksi edellä mainittujen lisäksi valitaan tarjotulla hinnalla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin Contextia Oy, jolloin kotikäynteihin valittaisiin yhteensä 13 palveluntuottajaa. Contextia Oy:ltä tultaisiin hankkimaan kotikäyntejä ainoastaan ruotsin kielellä.

Liite 1Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu terapiakäyntimuodoittain

Sopimuskaudella vuosittaiset kustannukset ovat noin 100.000 euroa.

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta hyvinvointitoimialan hallinnossa.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 12.11.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että

Muualla kuin omalla vastaanotolla annetusta terapiasta maksetaan 50 %:lla korotettu taksa, jolloin sen katsotaan sisältävän myös korvauksen matkakustannuksista ja käytetystä ajasta.

Palveluja ostetaan ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella, mikäli tarve ei edellytä muuta.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmasianosaiset
tiedAsikainen Johanna
ilmJuvonen Jukka
ilmKemppi Kirsi-Marja
ilmKuusinen Virpi
tpvLindberg Merja
ilmPenttinen Anne
tiedPuistovaara Janina
ilmSuhonen-Polvi Hanna
ilmWasén Irmeli


Liitteet:

Sosterla § 259
Liite 1:Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu