Hyvinvointitoimiala

7.8.2013

3769-2013

 

 

Aikuisten fysioterapiapalvelut

 

Hankinnan kuvaus

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala (Tilaaja) ostaa fysioterapiapalveluja turkulaisille aikuisille. Tilaajan ostamiin palveluihin sisältyy rintamaveteraanien kuntoutus. Palveluja hankitaan sekä suomen- että ruotsinkielisille potilaille.

 

Hyvinvointitoimiala lähettää lääkinnälliseen kuntoutukseen ohjattavia potilaitaan hoitoon valituille ammatinharjoittajille ja laitoksille, jos kaupungin oma kapasiteetti ei riitä tai mikäli potilaan hoito sitä vaatii.

 

Ostettavien fysioterapiapalvelujen erikoisalat ovat: aikuisten neurologinen fysioterapia, aikuisten tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia, aikuisten lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapia sekä aikuisten psykofyysinen fysioterapia. Terapiakäynnin kesto on pääsääntöisesti 45 minuuttia. Tilaaja voi tarvittaessa ostaa myös pidempiä terapiakäyntejä.

 

Palveluja tulee tarjota vastaanottokäynteinä ja/tai kotikäynteinä. Kotikäynnillä tarkoitetaan muualla kuin omalla vastaanotolla annettu hoitoa: kotikäynnit, hoitolaitoksessa käynnit, allasterapia.

 

Tarjoushinta tulee ilmoittaa verottomana 45 min vastaanottokäynnin hintana. Myös ainoastaan kotikäyntejä tarjoavat palveluntuottajat ilmoittavat tarjoushinnan vastaanottokäynnin hintana. Muualla kuin omalla vastaanotolla annetusta hoidosta maksetaan 50 %:lla korotettu taksa, jolloin sen katsotaan sisältävän myös korvauksen matkakustannuksista ja käytetystä ajasta. Mikäli samassa osoitteessa on useampi hoidettava, niin yksi (1) hoito maksetaan kotikäyntinä ja muut vastaanottokäyntinä. Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden, 31.12.2016 asti.

 

Palveluja ostetaan lääkinnällisenä kuntoutuksena vuosittain noin 100 000 eurolla ja veteraaneille noin 600 000 eurolla. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn potilasmäärään.

 

 

1. Arvioitu sopimuskauden pituus eli millä aikavälillä hankinnalla on vaikutuksia yrityksiin

 

 

1.1.2014–31.12.2016.

Tarjoaja voi määritellä palvelutuotannon alkamaan myöhemmin kuin 1.1.2014. Tarjottavat palvelut tulee kuitenkin voida ottaa käyttöön viimeistään 1.1.2015.

 

 

2. Taloudellisen vaikutuksen suuruusluokka eli mikä on hankinnan ennakoitu arvo sisältäen mahdolliset optiokaudet

 

 

Noin 2,1 milj. euroa.

 

 

3. Onko hankintayksikön/tilaajan kannalta tarkoituksenmukaista jakaa hankinta osiin (sallitaanko osatarjoukset)

 

 

Kyllä Ei

 

Perustelut

Osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään palveluittain (veteraanien fysioterapiapalvelut ja/tai muut aikuisten fysioterapiapalvelut) ja erikoisaloittain ja terapiakäyntimuodoittain (45 min vastaanottokäynti ja/tai 45 min kotikäynti).

 

 

4. Arvio valituksi tulevien toimittajien/palveluntuottajien määrästä ja valitaanko varatoimittajia

 

 

Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi suomen ja ruotsin kielellä.

Tilaaja ostaa palveluja ensisijaisesti kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella, mikäli tarve ei edellytä muuta. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää. Perustellusta syystä yksittäistapauksessa Tilaaja voi ostaa palveluja hankintapäätöksestä poiketen.

 

 

5. Saattaako hankinnalla olla vaikutuksia toimialan markkinarakenteeseen

 

 

Kyllä Ei

 

Minkälaisia vaikutuksia

     

 

 

 

6. Onko hankinnassa paikallisia (Turun seutu) tarjoajia

 

Kyllä

Ei

Mahdollisesti / En osaa sanoa

 

 

 

7. Potentiaalisten tarjoajien lukumäärä

alle 10 yritystä

10–20 yritystä

yli 20 yritystä

 

 

8. Onko suunnitteilla teknisen vuoropuhelun käyminen potentiaalisten tarjoajien kanssa

 

Kyllä (18.6.2013)

Ei

 

 

9. Voidaanko hankinnalla edistää innovaatioita

Kyllä

Ei

Mahdollisesti / En osaa sanoa

 

 

10. Voidaanko hankinnalla edistää seudullisen elinkeinoelämän kilpailukykyä

Kyllä

Ei

Mahdollisesti / En osaa sanoa

 


 

 

7.8.2013

 

Lausuntopyynnön valmistelija(t):

 

Jukka Juvonen

 

Merit Kumenius

tulosaluejohtaja

ylilääkäri

 

 

Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto pvm:

 

 

Kilpailutus on valmisteltu hyvin ja valmistelijat ovat käsityksemme mukaan arvioineet hankinnan luonteen ja sisällön oikein potentiaalisten tarjoajien kannalta. Kilpailutuksesta järjestettiin informaatiotilaisuus 18.6.2013. Tilaisuus onnistui hankinnan sisällön ja hankittavien palveluiden kannalta hyvin. Jatkossa vastaavan tyyppisiin informaatiotilaisuuksiin voisi lisätä hankintaosaamisosion, jossa kerrotaan julkisiin hankintoihin liittyvistä säännöistä ja toimintatavoista sekä opastetaan tarjoajia tarjousten tekemiseen liittyvissä asioissa.

Osatarjousten hyväksyminen parantaa pienten tarjoajien mahdollisuutta osallistua hankintaan. Pienten tarjoajien työpanos perustuu usein ao. henkilön omaan osaamiseen, joten toiveena on, että tarjouskilpailun muodollisuudet ja tarjouspyynnön vaatimukset laaditaan potentiaalisten tarjoajien osaamistason mukaan, eli ei monimutkaisia ja / tai ylimitoitettuja vaatimuksia. Toiveena mm. että tilaajavastuulain mukaiset ja muut vaadittavat selvitykset vaaditaan vain valituilta toimittajilta sopimuksen solmimisen yhteydessä. Menettely parantaa mm. uusien / nuorten yrittäjien tarjontamahdollisuuksia.

Valmistelijat ovat todenneet edellä ”Hankinnalla voidaan mahdollisesti edistää innovaatioita” ja ”Hankinnalla voidaan edistää seudullisen elinkeinoelämän kilpailukykyä”. Toivottavasti hankintailmoitus liitteineen laaditaan niin, että mainitut lausumat tulee huomioiduksi. Hankintailmoitusta ja tarjouspyyntöä laadittaessa on hyvä pohtia myös vaihtoehtoisen tarjouksen jättämismahdollisuutta, mikäli halutaan saada esiin uusia, innovatiivisia toimintamalleja.

 

Turun kauppakamarin lausunto pvm:

 

 

     

 

 

 

 

 

Tämä asiakirja ei ole hankintailmoitus tai tarjouspyyntö, vaan kyse on ainoastaan mahdollisen hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista.

 

Tämän asiakirjan tarkoituksena on toteuttaa edellä mainitun hankinnan yritysvaikutusten arviointia.

 

Pyydämme laatimaan lausunnot siten, etteivät ne sisällä salassa pidettäviä liike- tai ammattisalaisuuksia.

 

Lomake palautetaan täydennettynä osoitteeseen hankinnat@turku.fi

Aihe-kenttään merkintä ”yrva, hankinnan nimi”