Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta21017.09.20135

3039-2013 (065, 452)

Kuntouttavan työtoiminnan ostopalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Kuntouttavan työtoiminnan palvelut tullaan kilpailutta-maan ajalle 1.1.2014 - 31.12.2016, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1. - 31.12.2017 (optio). Peruspalvelulautakunta on kokouksessaan 24.10.2012 hyväksynyt vuoden 2013 työllisyysmäärärahan käyttösuunnitelman, jossa kuntouttavaan työtoimintaan v. 2013 on varattu 500.000 euroa.

Sosterla § 210

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Kuntoutumispalvelut, tulosaluejohtaja Jukka Juvonen ja toimistopäällikkö Jaana Malén 10.9.2013:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 26.3.2013 § 74, että kuntouttavan työtoiminnan palvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Sopimuskausi on 1.1.2014–31.12.2016, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä vuodella, ajalle 1.1.–31.12.2017 (optio). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2014 ja uusien toimintayksiköiden osalta viimeistään 1.1.2015. Kuntouttavan työtoiminnan asiakasmäärä vuodessa on sidottu valtuuston vuosittain päättämään työllisyysmäärärahaan, jolla kuntouttavan työtoiminnan palvelujen osto suoritetaan. Kokonaisasiakasmäärä on ollut vuositasolla noin 150 eri asiakasta.

Kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain 6 §:n mukaan kunta voi järjestää työtoiminnan itse, tekemällä kirjallisen sopimuksen sen järjestämisestä toisen kunnan tai kuntayhtymän taikka rekisteröidyn yhdistyksen, rekisteröidyn säätiön, valtion viraston tai rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan kanssa. Kuntouttavaa työtoimintaa ei saa hankkia yritykseltä.

Turun hyvinvointitoimiala ostaa kuntouttavaa työtoimintaa yksilö- ja ryhmätoimintana työllisyysmäärärahan vuosittain hyväksyttävän käyttösuunnitelman mukaisesti. Palveluja hankitaan sekä suomen- että ruotsinkielisille asiakkaille.

Osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään asiakasryhmittäin ja palvelumuodoittain (yksilötoiminta, ryhmätoiminta):

Alle 25-vuotiaiden ikäryhmä; yksilötoiminta ja/tai ryhmätoiminta

25 vuotta täyttäneiden ikäryhmä; yksilötoiminta ja/tai ryhmätoiminta

Tarjoajien tulee ilmoittaa tarjoushinnat asiakasryhmittäin ja palvelumuodoittain verottomina hintoina; yksilötoiminnan osalta euroa / vrk / asiakas ja ryhmätoiminnan osalta euroa / vrk / ryhmä. Sopimushinta on kiinteä 31.12.2015 asti, jonka jälkeen palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Ehdottomat vaatimukset palvelulle on asetettu korkeiksi, joten annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat hinnaltaan halvimmat. Vertailu ja valinta tehdään asiakasryhmittäin ja palvelumuodoittain. Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi suomen ja ruotsin kielellä. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle marras-joulukuussa 2013.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kuntouttavan työtoiminnan kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 11.9.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä kuntouttavan työtoiminnan kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAsikainen Johanna
ilmJuvonen Jukka
tiedLindberg Merja
ilmMalen Jaana
tpvPuistovaara Janina