Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta20917.09.20134

4013-2013 (065)

Puheterapiapalvelujen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Puheterapiapalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.1.2014 - 31.12.2016. Palveluja ostetaan vuosittain noin 160.000 eurolla.

Sosterla § 209

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Kuntoutumispalvelut, tulosaluejohtaja Jukka Juvonen, Lääkinnällinen kuntoutus, ylilääkäri Merit Kumenius ja Lastenneurologinen yksikkö, ylilääkäri Hanna Suhonen-Polvi 9.9.2013:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 22.5.2013 § 126, että puheterapiapalvelut kilpailutetaan avoimella menettelyllä.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Markkinavuoropuhelu mahdollisten tarjoajien kanssa käytiin kesäkuussa.

Sopimuskausi on 1.1.2014–31.12.2016. Palvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2014 ja uusien palveluntuottajien osalta viimeistään 1.1.2015. Puheterapiapalveluja ostetaan turkulaisille aikuisille vuosittain noin 30.000 eurolla 400 terapiakertaa sekä alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille noin 130.000 eurolla 1 700 terapiakertaa.

Hyvinvointitoimiala lähettää lääkinnälliseen kuntoutukseen ohjattavia potilaitaan terapiaan valituille ammatinharjoittajille ja laitoksille, jos kaupungin oma kapasiteetti ei riitä tai mikäli potilaan kuntoutus sitä vaatii. Palveluja hankitaan sekä vastaanotto- että kotikäynteinä yksilö- tai ryhmäpuheterapiana. Kotikäynnillä tarkoitetaan muualla kuin omalla vastaanotolla annettua terapiaa, kuten koti-, koulu- hoitolaitos- ja päiväkotikäynnit.

Osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään asiakasryhmittäin, terapiakäyntimuodoittain ja terapiamuodoittain:

Tarjoushinta tulee ilmoittaa verottomana 45 min vastaanottokäynnin hintana. Myös ainoastaan kotikäyntejä tarjoavat palveluntuottajat ilmoittavat tarjoushinnan vastaanottokäynnin hintana. Muualla kuin omalla vastaanotolla annetusta terapiasta maksetaan 50 %:lla korotettu taksa, jolloin sen katsotaan sisältävän myös korvauksen matkakustannuksista ja käytetystä ajasta. Mikäli samassa osoitteessa on useampi kuntoutettava, niin yksi (1) terapia maksetaan kotikäyntinä ja muut vastaanottokäyntinä. Myös ryhmäpuheterapian osalta 50 %:lla korotettu taksa maksetaan yhden potilaan osalta. Sopimushinta on kiinteä koko sopimuskauden, 31.12.2016 asti.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Vertailu ja valinta tehdään asiakasryhmittäin, terapiakäyntimuodoittain ja terapiamuodoittain.

Annetuista tarjouksista valitaan ne, jotka ovat kokonaistaloudellisesti edullisimpia. Arviointiperusteina ovat palvelujen hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 70 % ja laadun 30 %. Palveluntuottajia valitaan riittävä määrä Tilaajan arvioiman palvelumäärän turvaamiseksi suomen ja ruotsin kielellä. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle marras-joulukuussa 2013.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä puheterapiapalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 11.9.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä puheterapiapalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhti Eija
tiedAjalin Tiina
tiedAsikainen Johanna
ilmJuvonen Jukka
ilmKumenius Merit
tiedLindberg Merja
tpvPuistovaara Janina
ilmSuhonen-Polvi Hanna