Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta17313.08.201323

514-2013 (40, 001)

Lounais-Suomen aluehallintoviraston ja Valviran ilmoitukset ja päätökset - yksityiset sosiaalipalvelut

Tiivistelmä: -

Sosterla § 173

Alla olevat aluehallintoviraston ja Valviran ilmoitukset ja päätökset ovat nähtävänä lautakunnan kokouksessa ja sitä ennen hyvinvointitoimialan kirjaamossa Yliopistonkatu 30, 2. krs.

 

Senioriapu VarPu Oy Oy on ilmoittanut yksityiset sosiaalipalvelut talletettavaksi 1.5.2013 alkaen yksityisten palvelujen antajien rekisteriin.

Aluehallintovirasto päättää, että palvelujen tuottaja Senioriapu VarPu Oy:n ilmoittamat sosiaalipalvelut talletetaan yksityisten palvelujen antajien rekisteriin ilmoituksen mukaisesti, lukuun ottamatta henkilökohtaisen avun palvelua

 

Katrin Palvelukoti Oy on pyytänyt yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamiseen annetun luvan muuttamista siten, että toimintayksikkö Vanhakartanon perhekotiin tulee yksi paikka lisää.

Palvelujen tuottaja Katrin Palvelukoti oy:lle myönnettyyn lupaan on tehty hakemuksessa pyydetyt muutokset 6.6.2013 lukien.

 

Ratamo-koti Oy on pyytänyt yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamiseen määräaikaisena ajalle 1.8.2011 – 31.12.2012 annetun luvan jatkamista ajalle 1.1.2013 – 31.5.2014.

Aluehallintovirasto myöntää Ratamo-koti Oy:lle luvan hakemuksen mukaisten sosiaalipalvelujen antamiseen RatamoTurku –nimisessä toimintayksikössä. Lupa on hakemuksesta poiketen voimassa määräajan 26.6.2013 – 31.5.2014 ja seuraavin ehdoin:

 

-Toimintayksikön luvanvaraisille tai ilmoituksenvaraisille paikoille ei saa sijoittaa uusia asukkaita 1.8.2013 lukien.

-Toimintayksikköä ei 1.6.2014 lukien saa käyttää palvelujen antamiseen. Mikäli uuden yksikön valmistuminen edelleen viivästyy eikä se ole muuttovalmis 31.5.2014, palveluntuottajan tulee hyvissä ajoin yhteistyössä sijoittajakuntien kanssa järjestää asukkaille korvaavat asuintilat.

-Palvelun tuottajan on toimitettava aluehallintovirastoon kolmen kuukauden välein selvitys uuden yksikön valmistumisen edistymisestä. Ensimmäinen selvitys on toimitettava 1.9.2013.

 

Care Component Oy on ilmoittanut 13.6. ja 25.6.2013 saapuneilla ilmoituksilla seuraavat yksityiset sosiaalipalvelut talletettavaksi yksityisten palvelujen antajien rekisteriin: Care Component Oy, Suomen Perhehoitopalvelut 1.6.2013 alkaen.

-Aluehallintovirasto päättää, että palvelujen tuottaja Care Component Oy:n ilmoittamat sosiaalipalvelut talletetaan yksityisten palvelujen antajien rekisteriin ilmoituksen mukaisesti kuitenkin siten, että perhehoito ei viedä aluehallintoviraston rekisteriin. Perhehoito on kunnan sopimussuhteista toimintaa, jota ei rekisteröidä aluehallintoviraston rekisteriin.

 

Care Component Oy on ilmoittanut 4.7.2013 saapuneella ilmoituksella seuraavat yksityiset sosiaalipalvelut talletettavaksi yksityisten palvelujen antajien rekisteriin: Care Component Oy, Suomen Perhehoitopalvelut 1.6.2013 alkaen.

-Aluehallintovirasto päättää, että palvelujen tuottaja Care Component Oy:n ilmoittamat sosiaalipalvelut talletetaan yksityisten palvelujen antajien rekisteriin ilmoituksen mukaisesti

 

Aluehallintovirasto on saanut Perhekoti Lohirinne Oy:stä selvityksen valvonta-asiassa 18.6.2012 ja aluehallintovirasto on tehnyt tarkastuksen palveluntuottajan toimintayksikköön Pehekoti Lohirinteeseen 21.5.2013. (Tarkastuskertomus on nähtävänä lautakunnan kokouksessa).

 

Aluehallintovirastossa on 1.7.2011 tullut vireille valvonta-asia koskien hoitohenkilöstön riittävyyttä Attendo MedOne Oy:n, myöhemmin Attendo terveyspalvelut Oy:n toimintayksikössä Villa Hirvensalo. Koska ko. toimintayksikkö on Valviran lupapäätöksen 31.12.2012 myötä siirtynyt Villa Hirvensalo 1 -nimi­senä Attendo Oy:n alaisuuteen, on valvonta-asia aluehallintovirastossa rauennut. Aluehallintovirasto ilmoittaa asian käsittelyn päättämisestä.

 

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto myöntää palvelujen tuottaja Suomen Punaiselle Ristille (Nuorten turvatalot) 3.7.2013 lukien luvan yksityisten ympärivuorokautisten sosiaalipalvelujen tuottamiseen hakemuksen mukaisesti.

 

Invalidiliiton Asumispalvelut Oy on ilmoittanut Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolle (Valvira) vastuuhenkilön vaihtumisesta seuraavissa toimintayksiköissä:

-Tammelan Validia-asunnot, uusi vastuuhenkilö ajalle 1.6.-31.12.2013 sairaanhoitaja Sari Salo (tehtävä toimintayksikössä: toimintayksikön vastuuhenkilö)

-Vasaramäen Validia-palvelut, uusi vastuuhenkilö 3.6.2013 lukien sairaanhoitaja AMK Mari-Anne Mahkonen (tehtävä toimintayksikössä: palveluvastaava).

 

Ilmoitetut muutokset on merkitty yksityisten palvelujen antajien rekisteriin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

 

Ehdotus        Sosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee Lounais-Suomen aluehallintoviraston ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran ilmoitukset ja päätökset yksityisten sosiaalipalvelujen antamisesta tiedoksi.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.