Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta14112.06.20136

2008-2013 (451, 022)

Vastaus valitukseen vammaispalvelulain mukaisista kuljetuspalveluista

Tiivistelmä: -

Sosterla § 141

Kuntoutumispalvelut, vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski ja tuloaluejohtaja Jukka Juvonen 30.5.2013:

Matti Kurppa on tehnyt valituksen vammaiskuljetusten puhelintilausten maksullisuudesta ja autojen säännöstenvastaisuudesta. Hän on 12.2.2013 tehnyt saamaansa viranhaltijapäätökseen muutoksenhakuvaatimuksen, joka on käsitelty sosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöjaostossa 12.3.2013. Matti Kurppa haluaa asian käsittelyä julkisesti, jolloin se koskee kaikkia turkulaisia vammaisia henkilöitä.

Liite 1Matti Kurpan valitus

Matti Kurppa vaatii Turun kaupunkia korvaamaan hänelle kuljetuspalvelujen tilaamisesta aiheutuneet ylimääräiset puhelinkulut 5,97 €. Ko. kustannukset on korvattu hänelle viranhaltijapäätöksellä 15.4.2013.

Lisäksi hän vaatii, että invataksien tilausnumero muuttuu maksuttomaksi. Sosiaali- ja terveyslautakunta on tehnyt asiasta 25.4.2013 § 98 päätöksen, jonka mukaan asiakkaille aiheutuu jatkossa taksin tilaamisesta paikallispuhelumaksu tai vastaava operaattorikorvaus. Invataksien osalta tilausnumeron muutos on tehty 3.6.2013 alkaen.

Valituksessaan Matti Kurppa vaatii Turun kaupunkia korvamaan invataksin tilaamisesta aiheutuneet ylimääräiset puhelinmaksut kaikille asianomaisille vammaisille henkilöille. Asiakkaiden tulee hakea näitä kustannuksia erikseen sekä esittää selvitys korvausten perusteeksi.

Matti Kurppa vaatii edelleen, että Turku mittauttaa vammaiskuljetuksissa käytettyjen Volkswagen Caddyjen lattioiden todellisen kaltevuuden. Liikenne- ja viestintäministeriön asetuksessa vuodelta 2009 määritellään mm. lattian sisätilan kaltevuus. Autoja valmistavat koritehtaat vastaavat esteettömien autojen asetuksenmukaisuudesta. Hankinta- ja logistiikkakeskus on tarkistanut vammaispalvelujen kuljetuspalveluissa käytettävät invataksit lokakuussa 2012. Auton valmistajalta saatujen virallisten mittojen mukaan WV Caddyt täyttävät asetuksen vaatimukset. Autot on myös katsastettu esteettöminä taksiautoina. Hankinta- ja logistiikkakeskus on yhdessä Turun ammattikorkeakoulun kanssa mitannut WV Caddyn lattian sisätilan kaltevuuden 29.5.2013. Mittauksen perusteella Caddyn sisätilan kaltevuus (korkeintaan 5 %) on asetuksen vaatimuksen mukainen. Auton takaistuimen selkänojien tulee olla kaadettuina, jolloin pyörätuoli saadaan riittävän eteen. Palveluntuottajan mukaan näin on pääsääntöisesti toimittukin ja jatkossa pyörätuoli asetetaan aina oikeaan kohtaan.

Liite 2Esteettömän taksiauton tarkastuslausunto

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 31.5.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää antaa edellä olevan vastauksen Matti Kurpan valitukseen vammaispalvelulain mukaisista kuljetuspalveluista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoasianosainen
tiedKiiski Kaisa


Liitteet:

Sosterla § 141
Liite 1:Matti Kurpan valitus
Liite 2:Esteettöman taksiauton tarkastus