Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta14512.06.201310

6929-2013 (017)

Tiedotettavaa

Tiivistelmä: -

Sosterla § 145

Hallintojohtaja Antti Perälä 27.5.2013:

Lounais-Suomen aluehallintovirasto 13.5.2013

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin päivystyksen ja ensihoidon liikelaitoksen tuottamat päivystyspalvelut Turun kaupungin tiloissa

Aluehallintovirasto on todennut tilajärjestelyjen osalta, että toiminnan tarkoituksenmukaisuutta on selvitysten mukaan pyritty parantamaan vanhojen toimitilojen sallimissa rajoissa. Koko päivystyksen siirryttyä sittemmin Turun yliopistollisen keskussairaalan ns. T-sairaalan tiloihin asia ei tältä osin anna aihetta enempiin aluehallintoviraston toimenpiteisiin.

Päivystyksen tavoitettavuus puhelimitse on selvitysten perusteella aluehallintoviraston käsityksen mukaan parantunut. Aluehallintovirasto on myös selvittänyt ja tarkistanut yhteispäivystyksessä toimivien lääkäreiden ammatinharjoittamisoikeudet eikä ole nähnyt niissä huomautettavaa.

Aluehallintovirasto edellyttää, että edellä esitetyt toiminnalliset asiat tulevat edelleen liikelaitoksen uudessa toimipisteessä huomioiduksi.

Liite 1Aluehallintoviraston päätös 13.5.2013

Lounais-Suomen aluehallintovirasto 28.5.2013

Päätös valvonta-asiassa koskien potilaan oikeutta vaihtaa terveysasemaa

Aluehallintovirasto on todennut, että terveydenhuoltolain 47 §:n mukaan henkilö voi valita, miltä kuntansa terveysasemalta hän saa palvelut. Muutos astuu voimaan kolmen viikon kuluttua siitä, kun ilmoitus on saapunut valitulle terveysasemalle. Ilmoitus tehdään sekä uudelle että vanhalle terveysasemalle. Uuden valinnan henkilö voi tehdä aikaisintaan vuoden kuluttua edellisestä valinnasta.

Aluehallintovirasto toteaa, että saadun selvityksen perusteella Turun kaupunki on tehnyt korjaavia toimenpiteitä, joiden perusteella potilaan oikeus vaihtaa terveysasemaa toteutuu terveydenhuoltolain maukaisesti.

Asia ei anna aihetta aluehallintoviraston enempiin toimenpiteisiin.

Liite 2Aluehallintoviraston päätös 28.5.2013

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 27.5.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee tiedoksi Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätökset

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Sosterla § 145
Liite 1:Aluehallintoviraston päätös 13.5.2013
Liite 2:Aluehallintoviraston päätös 28.5.2013