Neuvottelu EPLL:n yhteispäivystyksen asiakasmaksuista

 

Aika      1.3.2013 kello 8.00 - 9.00

 

Paikka      Hyvinvointitoimialan hallinto, Yliopistonkatu 30, kokoustila 51

 

Läsnä      Petri Virtanen   puheenjohtaja

Anne Santalahti

Jaana Johansson

Max Lönnqvist

Joonas Välilä   

Päivi Lucenius   EPLL

Jaana Seikkula   ”

Jari-Pekka Tuominen      

Pekka Paatonen   sihteeri

 

1 Asiakasmaksut

 

Todettiin, että Kuntaliitto on antanut ohjeet yhteispäivystyksissä perittävistä asiakasmaksuista yleiskirjeessä 24/80/2011/25.11.2011. Turkulaisten kohdalla noudatetaan Tampereen käytäntöä 26.3.2013 alkaen: Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitos laskuttaa kaikki päivystyskäynnit. Erikoissairaanhoidon päivystyspotilaiden osalta peritään erikoissairaanhoidon poliklinikkamaksun suuruinen käyntimaksu 27,50 € myös alle 18-vuotiailta.

 

Perusterveydenhuollon päivystyspotilaiden osalta (fast track- ja sairaanhoitajakäynnit) peritään asiakasmaksuja arkisin klo 8-20 välisenä aikana 13,80 € ja muina aikoina 27,50 €. Alle 18-vuotiailta perusterveydenhuollon päivystysasiakkailta asiakasmaksuja ei peritä lainkaan. 4. käynniltä ja sen jälkeen arkisin klo 8-20 välisenä aikana asiakasmaksua ei turkulaisten perusterveydenhuollon päivystysasiakkaiden osalta peritä.

 

Alkuvuoden osalta 26.3. asti noudatetaan viime vuoden käytäntöä Mäntymäen päivystyksen osalta, ja tästä syystä asiakasmaksut tarkistetaan alkuvuoden osalta.

 

2 Turun maksuvapautukset

 

Todettiin, että Kuntaliiton kannan mukaan kunnan päättämiä maksuvapautuksia on noudatettava myös yhteispäivystyksessä. Turun sosiaali- ja terveyslautakuntaan viedään esitys maksuvapautusten poistamisesta sotainvalideja lukuun ottamatta. Mikäli esitys maksuvapautuksien poistamisesta ei hyväksytä lautakunnassa, Turku kompensoi maksuvapautuksen aiheuttaman tulomenetyksen Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitokselle.

 

Muistion vakuudeksi

 

Pekka Paatonen

sihteeri

 

Jakelu      läsnäolijat