Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta7626.03.201314

10107-2012 (451)

Selvitys vammaispalvelulain mukaisten invataksikuljetusten toteutumisesta

Tiivistelmä: -

Sosterla § 76

Vammaispalvelut, vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski, tulosaluejohtaja Jukka Juvonen 12.3.2013:

Peruspalvelulautakunta käsitteli kokouksessaan 14.11.2012 § 382 vammaiskuljetusten järjestämistä Turussa ja antoi asiasta lausunnon kaupunginhallitukselle. Samalla lautakunta päätti, että peruspalvelulautakunnalle annetaan joka toinen kokous selvitys vammaiskuljetusten tilanteesta.

Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi on kilpailuttanut vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut. Peruspalvelulautakunnan päätöksellä 30.5.2012 § 228 palvelun tuottajaksi on hyväksytty Länsikeskuksen taksit (Huvipulju Oy). Kilpailutuksessa on asetettu kuljetuspalvelukalustolle ja kuljetushenkilöstölle vaatimukset, jotka sisältävät mm. turvallisen ja asiakkaan erityistarpeet huomioivan invataksikuljetuksen. Länsikeskuksen takseilla on yhteensä 15 taksia, jotka ajavat pelkästään turkulaisia vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun asiakkaita. Puitesopimus astui voimaan 1.10.2012.

Invataksia käyttää tällä hetkellä vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen 3.600 asiakkaasta noin 900 asiakasta. Loka- marraskuun aikana tuli yhteensä noin 250 palautetta erilaisista asioista 100 eri asiakkaalta. Eniten palautetta tuli matkan tilaamiseen ja keskuksen toimintaan sekä puhelun hintaan liittyen. Palautetta tuli myös siitä, että ennakkoon tilattu taksi ei tullutkaan tai taksi myöhästyi. Joulukuussa tuli palautetta 15 eri asiakkaalta 27 asiasta. Suurin osa palautteesta koski taksin myöhästymisiä etenkin jouluaattona sekä sitä, että matkasta ei aina saa kuittia. Jouluaatto on ainoa päivä vuodessa, jolloin matkojen määrä on kaksinkertainen normaaliin arkipäivään verrattuna.

Tammi- helmikuussa on invatakseista tullut 14 eri asiakkaalta yhteensä 20 asiakaspalautetta, joka on koskenut lähinnä taksin myöhästymistä. Muutama palaute on koskenut turvavöiden kiinnitystä sekä Caddy-mallisten autojen käyttöä. Yksi asiakaspalaute on osoitettu myös lautakunnalle. Palaute koskee marras- joulukuun taksimatkoja ja Länsikeskuksen taksit on antanut asiakkaalle vastineen. 18.3.2013 mennessä on maaliskuun matkoista tullut kaksi palautetta. Toinen palautteista koski taksin myöhästymistä 10 min. ja toinen oli yleinen palaute invataksien toiminnasta.

Liite 1Asiakaspalaute ja Länsikeskuksen taksien vastaus (suppea jakelu)

Palveluntuottajan kanssa on pidetty viimeksi helmikuussa 2013 kokous, jossa käsiteltiin kaikki saatu asiakaspalaute sekä tarkennettiin toimenpiteitä palvelun laadun parantamiseksi. Seuraava kokous pidetään huhtikuussa. Invataksimatkoja on tehty noin 220 matkaa/arkipäivä, mikä on autokohtaisesti laskettuna noin 14 matkaa/vrk.

Vs. toimialajohtaja Petri Virtanen 19.3.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee tiedoksi selvityksen vammaispalvelulain mukaisten invataksikuljetusten toteutumisesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmAaltonen Kaija
tiedJuvonen Jukka
tiedKiiski Kaisa