Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta7826.03.201316

3076-2013 (441)

Sosiaalihuoltolain mukaiset asunnonmuutostyöt

Tiivistelmä: -

Sosterla § 78

Johtava sosiaalityöntekijä Raili Hietanen:

Asunnonmuutostöiden myöntäminen on tarkoitettu 65 vuotta täyttäneille, vähävaraisille henkilöille, jotka eivät ole vaikeavammaisia.

Asunnonmuutostyöt teetetään Kanslerintien työkeskuksessa ja ne ovat pääsääntöisesti kylpyammeen poistoja.  Kustannukset remonttia kohden vaihtelevat, mutta ovat keskimäärin 5 000 euroa.

Asunnonkorjauspäätöksen tekee vanhuspalvelujen sosiaalityöntekijä.  Päätöstä tehtäessä huomioidaan kotihoidon näkemys siitä, miten muutostyö edistää asiakkaan selviytymistä kotihoidossa.  Päätökseen vaikuttaa myös omaishoitajan työn helpottuminen.  Päätöksen tueksi pyydetään tarvittaessa toimintaterapeutin tai fysioterapeutin lausunto.

Asunnonmuutostyön tulorajat on vahvistettu viimeksi sosiaalilautakunnan kokouksessa 19.4.2000. Tulorajat ovat niin alhaiset, että palvelua ei käytännössä ole voitu viime aikoina myöntää kenellekään.

Asunnonmuutostyöhön varattu määräraha on niukka (n.65 000 euroa) ja tuki on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille.

Tulorajoiksi ehdotetaan samoja rajoja, jotka ovat käytössä sosiaalihuoltolain alaisissa kuljetuspalveluissa. Tuloraja on yksin asuvalla 1300 euroa / kk, brutto ja pariskunnalla 2 200 euroa / kk, brutto.

Asunnonmuutostyöpäätöksessä ei huomioida säästöjä, jotka ovat alle 5 000 euroa.

Tulosaluejohtaja Sari Ahonen:

Esitän, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää vahvistaa yllä olevan sosiaalihuoltolain mukaisia asunnonmuutostöitä koskevan ehdotuksen.

Vs. toimialajohtaja Petri Virtanen 19.3.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää vahvistaa sosiaalihuoltolain mukaisten asunnonmuutostöiden saamisen tulorajoiksi yksin asuvalle 1300 euroa/kk/brutto ja pariskunnille 2 200 euroa/kk/brutto.

Asunnonmuutostyöpäätöksessä ei huomioida säästöjä, jotka ovat alle 5 000 euroa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhonen Sari
tpvHietanen Raili
tiedPitkäkari Ritva