Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta3306.03.201311

11445-2012 (053)

Turun A-kilta ry:n oikaisuvaatimus

Tiivistelmä:

Turun A-kilta ry on vaatinut muutosta peruspalvelulautakunnan päätökseen, jossa lautakunta myönsi yhdistykselle toiminta-avustusta 14 000 euroa. Ehdotetaan, että sosiaali- ja terveyslautakunta hylkää oikaisuvaatimuksen.

Sosterla § 33

Hallintojohtaja Antti Perälä ja palvelujohtaja Maisa Kuusela 28.2.2011:

Turun A-kilta ry on 11.2.2013 saapuneella oikaisuvaatimuksellaan vaatinut muutosta peruspalvelulautakunnan 16.1.2013 § 4 tekemään päätökseen, joka koski kansanterveystyötä, ehkäisevää päihdetyötä ja sosiaalista hyvinvointia tuottavien yhdistysten kohdennettuja avustuksia vuodelle 2013. Yhdistys anoi peruspalvelulautakunnalta 88 000 euroa kohdennettuna avustuksena. Peruspalvelulautakunta myönsi yhdistykselle kohdennettua avustusta 14 000 euroa.

Hakuilmoituksessa korostettiin, että peruspalvelulautakunta myöntää kohdennettuja avustuksia niille yhdistyksille ja järjestöille, joiden toiminta tukee sosiaali- ja terveystoimen tavoitteiden toteutumista. Avustusta hakevien yhdistysten ja järjestöjen toiminnan tulee näin ollen tukea turkulaisten lasten ja nuorten kasvua, vahvistaa nuorten aikuisuutta, varmistaa itsenäisesti selviytyvien toimintakykyä ja/tai turvata ikäihmisten elämänlaatua. Avustuksen myöntämisen ehtona oli, että hakija on toimittanut selvityksen aikaisempien peruspalvelulautakunnalta saamiensa avustusten käytöstä.

Turun A-kilta sai vuonna 2012 avustusta 22 000 euroa ja vetoaa oikaisuvaatimuksessaan, että avustuksen taso säilytettäisiin vuoden 2012 tasolla. Yhdistyksen toiminta tukee hyvinvointitoimialan tavoitteiden toteutumista, mutta avustuspäätökset tehtiin määrärahojen puitteissa.

Liite 1Turun A-kilta ry:n oikaisuvaatimus

Peruspalvelulautakunta on päättänyt kokouksessaan 16.1.2013 § 4 yhdistyksille myönnettävästä kohdennetusta avustuksesta harkintavaltansa ja talousarvion puitteissa. Oikaisuvaatimuksen tekijällä ei ole lakiin perustuvaa oikeutta saada kaupungilta avustusta. Peruspalvelulautakunnan päätös ei ole ollut lainvastainen, ei ole syntynyt väärässä järjestyksessä eikä lautakunta päätöstä tehdessään ole ylittänyt toimivaltaansa. Oikaisuvaatimuksen hyväksymiselle ei ole muitakaan perusteita.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 25.2.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hylätä Turun A-kilta ry:n oikaisuvaatimuksen edellä olevilla perusteilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun A-Kilta ry


Liitteet:

Sosterla § 33
Liite 1:Turun A-kilta ry:n oikaisuvaatimus