Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta2906.03.20137

2271-2013 (014, 150)

Sosiaali- ja terveyslautakunnan edustajien nimeäminen Turun kaupungin terveystoimen potilaiden ja henkilökunnan virkistysyhdistyksen hallitukseen

Tiivistelmä:

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan asiakkaiden ja henkilökunnan virkistäytymiskäyttöön on vuokrattu kaupungilta Hirvensalossa sijaitseva tila. Tilaa hallinnoimaan on perustettu Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen (aiemmin terveystoimen) asiakkaiden ja henkilökunnan virkistysyhdistys. Yhdistyksen sääntöjen mukaan hallitukseen pyritään valitsemaan yhtä monta jäsentä lautakuntaa, talousarviovastuuhenkilöitä ja muuta henkilöstöä edustavien keskuudesta. Lautakunnan tulisi nimetä kaksi edustajaansa yhdistyksen hallitukseen. Nimekemuutos hyvinvointitoimialaksi tehdään seuraavassa sääntömääräisessä kevätkokouksessa.

Sosterla § 29

Hyvinvointitoimiala, erikoissairaanhoidon palvelut, ylihoitaja Anne Ryhänen 17.1.2013:

Terveystoimi on päättänyt kiinteistön vuokraamisesta terveystoimen potilaiden ja henkilöstön virkistyskäyttöön 17.3.1999. Kiinteistöä hallinnoi tuolloin perustettu kaupungin terveystoimen potilaiden ja henkilöstön virkistysyhdistys. Kiinteistö sijaitsee meren rannalla Hirvensalossa. Kiinteistö käsittää vanhan yksikerroksisen n. 100 m2 suuruisen asuinrakennuksen/kesämökin, n. 17 m2 suuruisen saunan ja n. 40 m2 suuruisen kesämökkihuoneiston. Tilan suuruus on n. 0,5 ha. Kiinteistön omistaa Turun kaupunki. Terveystoimi kunnosti siinä olevat rakennukset ns. kanttiinin tuloista tehdyllä rahastolla, jonka muodostuminen perustui valtuuston päätökseen.

Tila on ollut hyvinvointitoimialan asiakkaiden ja henkilökunnan virkistyskäytössä. Siellä on pidetty erilaisia koulutus- ja muita tilaisuuksia sekä käyty retkillä. Kiinteistössä on ollut erilaisia tilaisuuksia vuosittain 130–150 kpl.

Kiinteistöä ylläpitää em. yhdistys. Kiinteistön ylläpitokustannukset vuodessa ovat olleet noin 12 000 euroa. Tästä summasta kolmasosa on kerätty käyttömaksuilla ja kaksi kolmasosaa on myönnetty kanttiinin rahastosta. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja on ylihoitaja Anne Ryhänen. Hallituksen jäsenet edustavat Turun kaupungin toimialoja.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 20.2.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää esittää kahta edustajaa Turun kaupungin terveystoimen potilaiden ja henkilökunnan virkistysyhdistyksen hallitukseen.

PäätösSosiaali- ja terveyslautakunta nimesi edustajakseen Turun kaupungin terveystoimen potilaiden ja henkilökunnan virkistysyhdistyksen hallitukseen puheenjohtaja Jarmo Rosenlöfin ja varapuheenjohtaja Aila Harjanteen.

Jakelu

tpvRyhänen Anne