Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta2006.02.20135

1655-2013 (069)

Hyvinvointitoimialan hankinta- ja myyntivaltuudet

Tiivistelmä: -

Sosterla § 20

Hallintojohtaja Antti Perälä 5.2.2013:

Kaupunginvaltuuston 17.12.2012 hyväksymän hallintosäännön 23 §:n 2 momentin 6. kohdan mukaan lautakunta päättää tehtäväalueen viranhaltijoiden hankinta- ja sopimusvaltuuksista kaupunginhallituksen määräämien periaatteiden mukaisesti, 37 §:n julkisista hankinnoista annetun lain ja ns. erityisalojen hankintalain tarkoittamasta tavaroiden ja palveluiden ostamisesta sekä rakennusurakan toteuttamisesta ja mainittujen lakien tarkoittamista kynnysarvon alittavista hankinnoista päättää kaupunginhallitus, lautakunta ja johtokunta toimialallaan talousarvionsa puitteissa. Kaupunginjohtaja päättää yhteishankinnoista ja niitä koskevista puitejärjestelyistä sekä määrää hankintaan ja tilaamiseen oikeutettuja sitovasti ne hankintapaikat, joista hankintaan ja tilaamiseen oikeutetut saavat tehdä hankintoja. Kaupunginjohtaja antaa hankintoja koskevat menettelytapaohjeet.

Hankintoihin luetaan mukaan kilpailutus, tilaaminen, laskutus ja varastointi.. Hankintoja koskeviin sopimuksiin eivät sisälly sopimusohjausjärjestelmään liittyvät sopimukset.

Hyvinvointitoimialan toiminnan järjestäminen edellyttää vakanssikohtaisten hankinta- ja myyntivaltuuksien vahvistamista erikseen eräille johtaville toiminnasta vastaaville, yleisesti tulosyksiköiden vastuuhenkilöille sekä yksittäisesti joidenkin erityisluonteisten toimintojen kuten sairaala-apteekin, hammashuollon ja eräiden asiakaspalvelujen hankinnoista vastaaville.

Yleiseksi tulosyksiköiden vastuuhenkilöiden hankintavaltuudeksi esitetään enintään 10.000 euron määrää

Toimialajohtajan ja palvelutuotantojohtajan ja resurssijohtajan hankintavaltuudeksi esitetään 150.000 euroa. Hankinta- ja myyntivaltuudet on eritelty liitteinä olevissa luetteloissa.

Liite 1Hankintaoikeudet

Liite 2Myyntivaltuudet

Hankintavaltuus lasketaan hankinnan kokonaisarvona hankintapäätöstä kohden ilman arvonlisäveroa. Mikäli sopimuksen kokonaisarvo ei ole määritettävissä, katsotaan sopimuksen arvoksi neljän vuoden laskennallinen arvo.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 5.2.2013

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää vahvistaa liitteen 1 mukaiset vakanssikohtaiset hankintaoikeudet ja liitteen 2 mukaiset myyntivaltuudet ja oikeuttaa resurssijohtajan antamaan hankintoja koskevia tarkentavia ohjeita.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAhonen Sari
tiedArve Seija
tpvJuvonen Jukka
tiedKuronen Sirpa
tiedKuusela Maisa
tiedLiuksa Riitta
tpvSantalahti Anne
tpvVirtanen Hilkka
tiedVirtanen Petri
tpvVisa Leila


Liitteet:

Sosterla § 20
Liite 1:Hankintaoikeudet
Liite 2:Myyntivaltuudet