Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta1806.02.20133

1621-2013 (010)

Hyvinvointitoimialan virkamiesten puhe- ja läsnäolo-oikeus sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä: -

Sosterla § 18

Hallintojohtaja Antti Perälä 5.2.2013:

Hallintosäännön 11 §:n mukaan lautakunnan kokouksissa on jäsenten lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla henkilöillä:

Asianomaiset esittelijät, toimielimen sihteeri, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginhallituksen määräämä edustaja tai tämän varaedustaja, kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja. Kaupungin-johtajan ja apulaiskaupunginjohtajan ollessa estynyt, tämän tilalla voi läsnäolo- ja puheoikeutta käyttää kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan nimeämä varaedustaja. Lautakuntien puheenjohtajilla on puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakuntiensa jaostoissa.

Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta määrätään toimielimen johto-säännössä tai siitä päättää asianomainen toimielin.

Hallintosäännön 24 §:n mukaan lautakunnan esittelijänä toimii toimialajohtaja. Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksen toimialan viranhaltijoiden vakioedustajiksi tulisi nimetä toimialajohtaja Riitta Liuksa, palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen, resurssijohtaja Max Lönnqvist ja hallintojohtaja Antti Perälä.

Lisäksi sairaanhoitopiirin johtajalle tulisi myöntää oikeus osallistua kokouksiin. Puhe- ja läsnäolo-oikeus erikseen sovittavissa asioissa ilman erityistä päätöstä tulisi olla kaikilla toimialan tulosaluejohtajilla sekä palvelujohtajilla.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 5.2.2013:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että lautakunnan kokouksissa on puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla virkamiehillä sekä heidän estyneenä ollessaan heidän varahenkilöillään:

Toimialajohtaja Riitta Liuksa, palvelutuotantojohtaja Petri Virtanen, resurssijohtaja Max Lönnqvist, hallintojohtaja Antti Perälä ja sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtonen.

Puhe- ja läsnäolo-oikeus erikseen sovittavissa asioissa ilman erityistä päätöstä on kaikilla toimialan tulosaluejohtajilla sekä palvelujohtajilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin siten täsmennettynä, että sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksiin edellä mainittujen lisäksi on oikeutettu osallistumaan kaupunginsihteeri.

Jakelu

tiedLehtonen Olli-Pekka
tiedAhonen Sari
tiedArve Seija
tiedJuvonen Jukka
tiedKari-Granfors Outi
tiedKuronen Sirpa
tiedKuusela Maisa
tiedLiuksa Riitta
tiedLönnqvist Max
tiedPerälä Antti
tiedSantalahti Anne
tiedVirtanen Hilkka
tiedVirtanen Petri
tiedVisa Leila