Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsstyrelsen18609.05.20239
Stadsfullmäktige10015.05.20238

3369-2023 (07 02 01)

Stadsfullmäktiges frågestund enligt 144 § i förvaltningsstadgan

Sammandrag: -

Ssn § 186

Ledande stadssekreterare Ari-Pekka Korhonen:

Bestämmelser om stadsfullmäktiges frågestund finns i 144 § i förvaltningsstadgan.

Enligt förvaltningsstadgan har fullmäktigeledamöterna rätt att vid frågestunden ställa korta frågor om någon specifik angelägenhet som gäller skötseln av stadens förvaltning och ekonomi och frågorna ska besvaras av borgmästaren, biträdande borgmästaren eller kanslichefen. En fullmäktigeledamot får ställa högst två frågor vid en och samma frågestund.

Frågorna ska senast på måndagen veckan före frågestunden inlämnas skriftligen till koncernförvaltningen. Senare inlämnade frågor samt frågor som inte hinner besvaras under frågestunden överförs till nästa frågestund. Frågorna besvaras i den ordning som de inlämnats. Ordföranden har likväl rätt att med iakttagande av opartiskhet bestämma att frågorna ska besvaras i en annan ordning.

Då en fråga besvarats, har den som ställt frågan och övriga fullmäktigeledamöter rätt att efter fullmäktiges ordförandes övervägande ställa korta tilläggsfrågor i anslutning till ärendet. En fråga och det första svaret får högst räcka två minuter. En tilläggsfråga och svaret på den får räcka högst en minut.

Stadsfullmäktiges ordförande Mika Maaskolas anvisningar om frågestunden har skickats separat till fullmäktigegruppernas ordförande.

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar att anteckna frågorna som ställts på frågestunden samt svaren på dessa för kännedom.

BeslutFörslaget godkändes.

Sfm § 100

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar att anteckna frågorna som ställts på frågestunden samt svaren på dessa för kännedom.

BeslutFörslaget godkändes.