Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsstyrelsen37616.08.202124
Stadsfullmäktige19823.08.202124

9257-2021 (00 00 01)

Val av regional räddningsnämnd för Egentliga Finland

Sammandrag: -

Ssn § 376

Ledande stadssekreterare Ari-Pekka Korhonen:

Åbo stadsfullmäktige väljer för sin mandatperiod 15 (15) ledamöter i regionala räddningsnämnden för Egentliga Finland och lika många personliga ersättare. Vid utnämningen av ovannämnda ledamöter och ersättare ska iakttas det som föreskrivits i statsrådets beslut av 5.3.2003.

Åbo stad utser fem ledamöter och fem ersättare i nämnden, Åboregionens övriga kommuner utser tillsammans tre ledamöter och tre ersättare, Loimaaregionens kommuner har tillsammans två ledamöter och två ersättare, Saloregionens kommuner har tillsammans två ledamöter och två ersättare och Nystadsregionens kommuner har tillsammans två ledamöter och två ersättare samt Åbolandsregionens kommuner har tillsammans en ledamot och en ersättare.

Kommunerna ska se till att nämndens sammansättning anpassas efter den princip som framgår av 3 mom i 58 §, att nämndens sammansättning uppfyller kraven i lagen om jämställdhet mellan kvinnor och män och att minst en av ledamöterna i nämnden och hans eller hennes personliga ersättare representerar den svenskspråkiga befolkningen.

Åbo stadsfullmäktige utser en ordförande för nämnden och en vice ordförande så att ordföranden är en nämndledamot som representerar Åbo stad och vice ordföranden en nämndledamot som representerar någon annan avtalskommun.

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar

att för mandatperioden 2021–2025 välja 15 ledamöter och lika många personliga ersättare i regionala räddningsnämnden för Egentliga Finland samt

utse bland de invalda en ordförande för nämnden och en vice ordförande så, att ordföranden är en nämndledamot som representerar Åbo stad och vice ordföranden en nämndledamot som representerar någon annan avtalskommun.

BeslutStadsstyrelsen beslutade att föreslå för stadsfullmäktige att 15 ledamöter och en personlig ersättare för var och en av dem väljs till den regionala räddningsnämnden för Egentliga Finland för mandatperioden 2021–2025 och att en ordförande och en vice ordförande väljs bland de till ordinarie ledamöter utsedda personerna enligt följande:

LedamotErsättare
Seppo Koski, ord.Mara Lehtonen
Rauni NiinimäkiLennu Yläneva
Janne NieminenEsa Reponen
Sirpa Erkkilä-HäkkinenArvi Tolvanen
Janne MäkeläElina Huttunen
Tero ReunanenKai Katajisto
Jenna HelleLaura Nuotio
Ilkka RantalaSuvi Tullila
Hanna KarlssonMikaela Luoma
Sirpa KoskinenJorma Paasikivi
Päivi PärkkäJarno Lehtimäki
Veli-Matti VirtanenTanja Raisto-Elo
Jaan ParkkilaRami Kähkönen
Joni Rantakallio vice ord.Pekka Spets
Teppo HacklinLassi Relander

Ordförande: Seppo Koski

Vice ordförande: Joni Rantakallio

Beslut i ärendet fattades enhälligt på förslag av Ruohonen.

Sfm § 198

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar att godkänna stadsstyrelsens ovannämnda förslag.

BeslutFörslaget godkändes.