Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsstyrelsen37216.08.202120
Stadsfullmäktige19423.08.202120

9263-2021 (00 00 01)

Val av avfallshanteringsnämnd för Sydvästra Finland

Sammandrag: -

Ssn § 372

Ledande stadssekreterare Ari-Pekka Korhonen:

Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland ingår enligt 51 § i kommunallagen i Åbo stads organisation som regional avfallshanteringsmyndighet enligt avfallslagen i kommunerna Aura, S:t Karins, Kimitoön, Lundo, S:t Mårtens, Masku, Virmo, Nådendal, Nousis, Pemar, Pargas, Pöytis, Reso, Rusko, Salo, Sagu och Åbo.

Nämnden har 15 ledamöter som väljs på basis av kommunernas invånarantal enligt följande: Åbo stadsfullmäktige utser sex ledamöter med personliga ersättare till nämnden så att majoriteten av de ledamöter som Åbo utsett är ledamöter eller ersättare i fullmäktige. Salo stadsfullmäktige utser två ledamöter med personliga ersättare till nämnden. S:t Karins och Reso stadsfullmäktige utser vardera en ledamot med personliga ersättare. Masku och Nådendals fullmäktige utser tillsammans en ledamot med personlig ersättare. Lundo och Pemar fullmäktige utser tillsammans en ledamot med personlig ersättare. Virmo, Nousis och Rusko kommunfullmäktige utser tillsammans en ledamot med personlig ersättare. Kimitoön, Pargas och Sagu fullmäktige utser tillsammans en ledamot med personlig ersättare. Aura, S:t Mårtens och Pöytis kommunfullmäktige utser tillsammans en ledamot med personlig ersättare.

Ordförande väljs bland de ledamöter som utsetts av Åbo stadsfullmäktige och vice ordförande bland de ledamöter som utsetts av Salo stadsfullmäktige.

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar att

välja 6 ledamöter i avfallshanteringsnämnden för Sydvästra Finland och en personlig ersättare för var och en av dem för mandatperioden 2021–2025 samt

utse en ordförande bland de ordinarie ledamöterna i nämnden.

BeslutStadsstyrelsen beslutade att föreslå för stadsfullmäktige att 6 ledamöter och en personlig ersättare för var och en av dem väljs till avfallshanteringsnämnden för Sydvästra Finland för mandatperioden 2021–2025 och att en ordförande väljs bland de till ordinarie ledamöter utsedda personerna enligt följande:

LedamotErsättare
Sofia Engblom, ord.Sara Nyman
Tero AhlgrenJoonas Jormalainen
Esa SilanderTimo Vahtera
Timo VainioMika Leskinen
Jenna RautionahoKristiina Makkonen
Paula HiltunenKirsi Tarvonen

Ordförande: Sofia Engblom

Beslut i ärendet fattades enhälligt på förslag av Ruohonen.

Sfm § 194

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar att godkänna stadsstyrelsens ovannämnda förslag.