Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsstyrelsen38107.10.20198
Stadsfullmäktige15014.10.20193

6473-2017 (014)

Val av ny ersättare i ungdomsnämnden

Sammandrag: -

Ssn § 381

Stadssekreterare Outi Kari-Granfors 16.9.2019:

Åbo stadsfullmäktige har 12.6.2017 § 130 fattat beslut om valet av medlemmar och personliga ersättare i ungdomsnämnden för mandatperioden 2017–2021 och bland medlemmarna utsett en ordförande och en vice ordförande. Olli-Pekka Paasivirta som enligt beslutet valts till personlig ersättare för Janne Salakka har flyttat från orten så att hans uppdrag som ersättare i ungdomsnämnden har upphört och en ny ersättare ska väljas i hans ställe.

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar konstatera att Olli-Pekka Paasivirtas uppdrag som ersättare i ungdomsnämnden har upphört på grund av flyttning från orten och beslutar i hans ställe välja en ny person till ungdomsnämnden som personlig ersättare för Janne Salakka räknat från beslutsdagen till utgången av innevarande mandatperiod.

BeslutStadsstyrelsen beslöt föreslå stadsfullmäktige att stadsfullmäktige beslutar konstatera att Olli-Pekka Paasivirtas uppdrag som ersättare i ungdomsnämnden har upphört på grund av flyttning från orten och beslutar i hans ställe välja Mikko Lampikoski till ungdomsnämnden som personlig ersättare för Janne Salakka räknat från beslutsdagen till utgången av innevarande mandatperiod.

Beslut i ärendet fattades enhälligt på förslag av Ratilainen.

Ärendet föredrogs av biträdande stadsdirektör Jarkko Virtanen.

Sfm § 150

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar konstatera att Olli-Pekka Paasivirtas uppdrag som ersättare i ungdomsnämnden har upphört på grund av flyttning från orten och beslutar i hans ställe välja Mikko Lampikoski till ungdomsnämnden som personlig ersättare för Janne Salakka räknat från beslutsdagen till utgången av innevarande mandatperiod.

BeslutFörslaget godkändes.