Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsstyrelsen27010.06.201926
Stadsfullmäktige8617.06.20198

6462-2017 (014)

Val av ny medlem i revisionsnämnden

Sammandrag: -

Ssn § 270

Stadssekreterare Outi Kari-Granfors 6.6.2019:

Stadsfullmäktige har 12.6.2017 § 124 fattat beslut om valet av medlemmar och personliga ersättare i revisionsnämnden för mandatperioden 2017–2021 och bland medlemmarna utsett en ordförande och en vice ordförande. Enligt beslutet har till medlem och ordförande i revisionsnämnden valts Matti Vähä-Heikkilä som på grund av ändrade arbetsuppgifter begärt avsked från uppdraget.

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar bevilja Matti Vähä-Heikkilä avsked enligt begäran från uppdraget som medlem och ordförande i revisionsnämnden och i hans ställe välja en ny person till medlem i revisionsnämnden räknat från beslutsdagen till utgången av innevarande mandatperiod. Samtidigt beslutar stadsfullmäktige utnämna en ordförande i revisionsnämnden.

BeslutStadsstyrelsen beslutade föreslå för stadsfullmäktige att den beslutar bevilja Matti Vähä-Heikkilä avsked enligt begäran från uppdraget som medlem och ordförande i revisionsnämnden och i hans ställe välja Riina Lumme till medlem i revisionsnämnden räknat från beslutsdagen till utgången av innevarande mandatperiod. Samtidigt beslutade stadsfullmäktige utnämna Riina Lumme till ordförande i revisionsnämnden.

Beslut i ärendet fattades enhälligt på förslag av Vornanen.

Sfm § 86

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar bevilja Matti Vähä-Heikkilä avsked enligt begäran från uppdraget som medlem och ordförande i revisionsnämnden och i hans ställe välja Riina Lumme till medlem i revisionsnämnden räknat från beslutsdagen till utgången av innevarande mandatperiod.

Samtidigt beslutade stadsfullmäktige utnämna Riina Lumme till ordförande i revisionsnämnden.

BeslutFörslaget godkändes.