Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige19325.09.20178

1525-2017 (009)

Antecknande av vissa motioner som slutbehandlade

Sammandrag: -

Sfm § 193

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar anteckna motionerna som slutbehandlade.

BeslutFörslaget godkändes.

Behandling av ärendet vid sammanträdet

Sandelin lämnade understödd av Oksanen följande ändringsförslag:

”Svaret på motion 27 remitteras för ny beredning så att man i den nya beredningen utreder:

1. Hur mycket antalet anstaltsbiträden i daghemmen har minskat från år 2000 till år 2018. Förutom den absoluta minskningen utreds även den proportionella minskningen av antalet årsverken bland anstaltbiträden med beaktande av ökningen av serviceutbudet inom småbarnspedagogiken under denna tidsperiod.

2. Vilken inverkan har minskningen av antalet anstaltsbiträden haft på arbetsuppgifterna för fostringspersonalen och den person som ansvarar för den pedagogiska verksamheten?

3. Vilken inverkan har minskningen av antalet anstaltbiträden eller alltför små resurser för anstaltsbiträden haft på arbetshälsan och förutsättningarna för att orka i arbetet bland anstaltsbiträdena och den övriga personalen i daghemmet?”

Efter avslutad diskussion framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag, röstar "ja", om "nej" vinner har Sandelins ändringsförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I den maskinella omröstningen understödde 47 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 16 fullmäktigeledamöter understödde Sandelins ändringsförslag, 1 fullmäktigeledamot röstade blankt och 3 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Bilaga 1Omröstningsförteckning (på finska)


Bilagor:

Sfm § 193
Bilaga 1:Äänestyslista