KAUPUNGILLE LUOVUTETTUJEN KUOLINPESIEN SÄÄSTÖRAHASTON SÄÄNTÖ

 

1 § Rahaston tarkoitus

 

Rahaston tarkoituksena on valtioneuvoston tai valtiokonttorin päätöksillä kaupungille luovutettujen kuolinpesien säästöjen kokoaminen ja käyttö kaupungin strategisten painopisteiden mukaisesti ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

 

2 § Rahaston kartuttaminen

 

Rahastoa kartutetaan siirtämällä siihen

 

1)valtioneuvoston tai valtiokonttorin päätöksellä luovutettujen ja vastaisuudessa luovutettavien kuolinpesien käteisvarat ja muut arvopaperit kuin huoneistojen hallintaan oikeuttavat osakkeet sekä muun omaisuuden käypää arvoa vastaavat varat ja

2)rahaston pääomalle kertyneet korko- ym. tuotot.

 

3 § Varojen käyttäminen

Rahaston varoja käytetään kaupunginhallituksen päättämä määrä hyvinvoinnin ohjausryhmän esityksen tai kaupunginjohtajan nimeämän muun vastaavan ryhmän esityksen mukaan kaupungin strategisten painopisteiden mukaisesti turkulaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen painopisteenä ikääntyneet kuntalaiset. Käyttämätön osa liitetään pääomaan

 

4 § Varojen sijoittaminen ja muu hoito

 

Rahaston hallinto kuuluu kaupunginhallitukselle. Rahaston varojen sijoittamista määrää valtuuston hyväksymät rahoitus- ja sijoitusperiaatteet ja kaupunginhallituksen vuosittain hyväksymä sijoitussuunnitelma. Rahaston varojen sijoittamisesta tai varojen muusta hoidon toimivallasta päätetään kaupunginhallituksen johtosäännössä tai hallintosäännössä.

 

5 § Valvonta

Konsernihallinnon talous- ja strategiaryhmä tekee kaupunginhallitukselle vuosittain selvityksen rahaston tuloista, menoista ja pääoman määrästä sekä jaettavasta määrästä.