Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige6518.04.20175

3932-2012 (613, 627)

Förslag till detaljplaneändring; "Rosenkvarteret", (VII) 7:e stadsdelen (adress Skolgatan 10 och 12) (28/2014)

Sammandrag:

Detaljplaneändringen möjliggör byggande av bostäder, affärer och kontor i området samt daghems- och serviceverksamhet utöver verksamheten vid Rosenkvarterets välfärdscenter. Parkeringen på planområdet byggs huvudsakligen under mark. Målet med planändringen är att göra stadsstrukturen tätare och öka stadscentrumens livskraft. Byggrätten på kvartersområdet för bostads-, affärs- och kontorsbyggnader är 19 000 v-m², varav ökningen av byggrätten motsvarar 14 300 v-m². Byggrätten på välfärdscentrets område (12 000 v-m²) ändras inte.

Sfm § 65

Bilaga 1Beskrivning ”Rosenkvarteret” (på finska)

Bilaga 2Statistikblankett ”Rosenkvarteret” (på finska)

Bilaga 3Karta ”Rosenkvarteret” (på finska)

Bilaga 4Rapport om växelverkan ”Rosenkvarteret” (på finska)

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar godkänna det 16.11.2016 daterade och 2.2.2017 på basis av utlåtanden ändrade förslaget till detaljplaneändring för ”Rosenkvarteret”.

BeslutÄrendet bordlades på förslag av Li Andersson understödd av Sundqvist.

Behandling av ärendet vid sammanträdet

Ratilainen föreslog understödd av Sandelin att ärendet remitteras för ny beredning.

Då diskussionen avbrutits framställde ordförande följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar "ja", om "nej" vinner, har Ratilainens remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I den maskinella omröstningen understödde 37 fullmäktigeledamöter en fortsatt behandling av ärendet och 29 fullmäktigeledamöter understödde Ratilainens remissförslag, 1 fullmäktigeledamot var frånvarande, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Li Andersson understödd av Sundqvist föreslog att ärendet bordläggs.

Då diskussionen avbrutits meddelade ordföranden att ett förslag om bordläggning enligt 20 § i fullmäktiges arbetsordning förutsätter ett understöd av 17 fullmäktigeledamöter då ett ärende behandlas för första gången i fullmäktige. Därefter framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar "ja", om "nej" får minst 17 röster, har Li Anderssons förslag om bordläggning blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I den maskinella omröstningen understödde 39 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 28 fullmäktigeledamöter understödde Li Anderssons förslag om bordläggning, och således bordlades ärendet.

Bilaga 5Omröstningsförteckningarna (2 st., på finska)


Bilagor:

Sfm § 65
Bilaga 1:Selostus "Ruusukortteli"
Bilaga 2:Tilastolomake "Ruusukortteli"
Bilaga 3:Kartta "Ruusukortteli"
Bilaga 4:Vuorovaikutusraportti "Ruusukortteli"
Bilaga 5:Äänestyslistat