Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Stadsfullmäktige3527.02.20178

1525-2017 (009)

Stadsstyrelsens meddelande om de motioner som fullmäktigeledamöterna lämnat in och som inte har behandlats slutgiltigt före utgången av 2016

Tiivistelmä: -

Sfm § 35

Tilläggsmaterial 1Förteckning över motioner (på finska)

Tilläggsmaterial 2Motioner med svar som antecknas som slutbehandlade (på finska)

Stadsstyrelsens förslag     

Stadsfullmäktige beslutar anteckna för kännedom de motioner som räknas upp i tilläggsmaterial 1 och 2 och som var obehandlade 31.12.2016.

Dessutom beslutar stadsfullmäktige att motionerna 1, 2 och 3 i tilläggsmaterial 1 antecknas som förfallna och motionerna i tilläggsmaterial 2 antecknas som slutbehandlade.

BeslutFörslaget godkändes.

 

Behandling av ärendet vid sammanträdet

Rinne lämnade understödd av Li Andersson följande ändringsförslag:

”Jag föreslår att motion nr 38 remitteras för ny beredning så att avskaffandet av upphandlingen, samt dess för- och nackdelar, bereds. Svaret gav inget svar på denna fråga.”

Efter avslutad diskussion framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag, röstar "ja", om "nej" vinner har Rinnes ändringsförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstning med namnupprop understödde 43 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 21 fullmäktigeledamöter understödde Rinnes ändringsförslag, 3 fullmäktiegeledamöter var frånvarande, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Bilaga 1Omröstningsförteckning (på finska)


Liitteet:

Sfm § 35
Liite 1:Äänestyslista