Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige21314.12.20155

9280-2013 (613, 627)

Förslag till ändring av detaljplan och förslag till tomtindelning "Blåbäret", Hammarbacka (adress Körsbärsvägen 20) (4/2015)

Sammandrag:

Stadsstrukturen längs Blåbärsvägen ska förtätas så, att 3048 m2 av rekreationsområdet Bärparken omändras till ett kvartersområde för fristående småhus. De tomtindelningar som godkänns i samband med planändringen innebär att det bildas fyra nya tomter. Tomtstorleken varierar mellan 748 m2 och 782 m2 och den tomtvisa byggrätten är 240 m2-vy.

Sfm § 213

Bilaga 1Beskrivning "Blåbäret" (på finska)

Bilaga 2Statistikblankett "Blåbäret" (på finska)

Bilaga 3Karta "Blåbäret" (på finska)

Tilläggsmaterial 1Kommentarer i samband med programmet för deltagande och bedömning (på finska)

Tilläggsmaterial 2Utlåtanden om planförslaget (på finska)

Tilläggsmaterial 3Anmärkningar mot planförslaget (på finska)

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar godkänna det 6.6.2015 daterade och 16.11.2015 ändrade förslaget till ändring av detaljplanen ”Blåbäret”.  I samband med ändringen av detaljplanen godkänns följande bindande tomtindelningar: HAMMARBACKA 69.-1-2 ja 70.-1-3.

BeslutÄrendet bordlades.

Bilaga 4Omröstningsförteckningarna 1-2 (på finska)

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Sundqvist föreslog, med understöd av Laakso, att ärendet remitteras.

Då diskussionen avbrutits, framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar ”ja”, om "nej" vinner har Sundqvists remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 37 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 30 fullmäktigeledamöter understödde Sundqvists remissförslag, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Yrttiaho föreslog, med understöd av Oksanen, att ärendet bordläggs.

Då diskussionen avbrutits, meddelade ordföranden att bordläggningen av ett ärende enligt 20 § i fullmäktiges arbetsordning förutsätter ett understöd av 17 fullmäktigeledamöter, då ett ärende är uppe till behandling i fullmäktige för första gången. Härefter framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar ”ja”, om "nej" får minst 17 röster har Yrttiahos förslag om bordläggning blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 41 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 26 fullmäktigeledamöter understödde Yrttiahos förslag om bordläggning, och således bordlades ärendet.

§ 213


Bilagor:

Sfm § 213
Bilaga 1:Selostus "Mustikka"
Bilaga 2:Tilastolomake "Mustikka"
Bilaga 3:Kartta "Mustikka"
Bilaga 4:Äänestyslistat 1-2