Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Stadsfullmäktige20630.11.20155

13248-2012 (613, 627)

Förslag till ändring av detaljplan och tomtindelning; "Raunivägen", Raunistula (adress Raunivägen 2-8) (3/2013)

Tiivistelmä:

Ändringen av detaljplanen ger möjligheter att bygga två bostadsvåningshus. Detaljplanen för den tomt längs Satakuntavägen som är anvisad för affärs- och kontorsbyggnader ändras så, att en del av lokalerna i den byggnad som finns på tomten kan omändras till bostäder. Syftet med de nya byggnaderna är att förtäta stadsstrukturen längs kollektivtrafikaxeln. Sammanlagt inlämnades över 100 anmärkningar mot det framlagda förslaget.

Sfm § 206

Bilaga 1Beskrivning "Raunivägen" (på finska)

Bilaga 2Statistikblankett "Raunivägen" (på finska)

Bilaga 3Karta "Raunivägen" (på finska)

Bilaga 4Rapport om växelverkan "Raunivägen" (på finska)

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar godkänna det 21.4.2015 daterade och 12.8.2015 ändrade förslaget till ändring av detaljplanen för Raunivägen. I samband med detaljplaneändringen godkänns följande bindande ändring av tomtindelningen: Raunistula 5.-14-15.

Beslut

Förslaget godkändes.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Sandelin föreslog med stöd av Laivoranta följande remiss:

"Stadsfullmäktige beslutar remittera förslaget till ändring av detaljplanen och ändring av tomtindelningen för "Raunivägen" så, att de två flervåningshus som är angivna på kvartersområdet för bostadsvåningshus (AK-1) omändras till fyravåningshus och så, att kvadratmetern våningsyta minskas till 1600 m2-vy/byggnad."

Då diskussionen avbrutits framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar "ja", om "nej" vinner har Sandelins remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 50 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 13 fullmäktigeledamöter understödde Sandelins remissförslag, 4 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Sandelin föreslog, med understöd av Yrttiaho, följande ändring:

"Stadsfullmäktige ändrar förslaget till ändring av detaljplanen och ändring av tomtindelningen för "Raunivägen" så, att de två flervåningshus som är angivna på kvartersområdet för bostadsvåningshus (AK-1) omändras till fyravåningshus och så, att kvadratmetern våningsyta minskas till 1600 m2-vy/byggnad."

Då diskussionen avslutats, framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag röstar "ja", om "nej" vinner har Sandelins ändringsförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 49 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 9 fullmäktigeledamöter understödde Sandelins ändringsförslag, 4 fullmäktigeledamöter röstade blankt och 5 fullmäktigeledamöter var frånvarande, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.

Kossilas förslag om att planförslaget ska förkastas förföll i brist på understöd.

Bilaga 5Omröstningsförteckningarna 1-2 (på finska)

§ 206


Liitteet:

Sfm § 206
Liite 1:Selostus "Raunintie"
Liite 2:Tilastolomake "Raunintie"
Liite 3:Kartta "Raunintie"
Liite 4:Vuorovaikutusraportti "Raunintie"
Liite 5:Äänestyslistat 1-2