Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Stadsfullmäktige12615.06.201528

4074-2015 (011, 014, 001, 010)

Godkännande av avtal om inrättande av Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd, godkännande av instruktionen och val av ledamöter i nämnden

Tiivistelmä:

Ägarkommunerna inom Åbonejdens Avfallsservice Ab och Rouskis Oy har fattat beslut om att bilda ett nytt avfallshanteringsbolag. Samtidigt ska det tillsättas ett gemensamt organ för kommunerna inom samarbetsområdet, Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd, som blir den gemensamma avfallshanteringsmyndigheten för kommunerna. Föreslås att stadsfullmäktige godkänner den instruktion som utarbetats för tillsättandet av detta organ, godkänner avtalet om avfallshanteringsnämnd för kommunerna inom samarbetsområdet och utser ledamöter i den nämnd som ska tillsättas.

Sfm § 126

Bilaga 1Avtal om en gemensam avfallshanteringsnämnd (på finska) 

Bilaga 2Utkast till instruktion (på finska) 

Tilläggsmaterial 1Förslag, framlagt av valkommittén vid Egentliga Finlands förbund (på finska) 

Tilläggsmaterial 2Den beräknade mandatfördelningen i avfallshanteringsnämnden (på finska) 

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar godkänna avtalet i bilaga 1 och instruktionen för inrättande av Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd i bilaga 2.

Dessutom beslutar stadsfullmäktige för perioden 1.9.2015–30.6.2017 utse följande ordinarie ledamöter som representerar Åbo stad i nämnden; Elomaa Ari-Pekka, Paatero Jaakko, Koskivaara Eija, Roos Merja, (ordför.) och Samsten Katja samt följande personliga ersättare för dem: Fossi Jouko, Tienpää Janne, Alaranta Irma, Laitila Sanna, Koskinen Mika och Iho Arja.

BeslutFörslaget godkändes sålunda kompletterat att förutom de ordinarie ledamöter som stadsstyrelsen föreslagit för perioden 1.9.2015–30.6.2017 utsågs Pasi Ahola till ordinarie ledamot och ordförande i Sydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Beslutet i ärendet fattades enhälligt på förslag av Pietari.

§ 126


Liitteet:

Sfm § 126
Liite 1:Sopimus yhteisestä jätehuoltolautakunnasta
Liite 2:Johtosääntöluonnos