Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Stadsfullmäktige5023.03.20156

13097-2014 (002)

Lokalitetsarrangemang och ändring av verksamheten vid långvårdsenheterna Tallhemmet och Kaskenlinna sjukhus

Tiivistelmä:

Verksamheten vid Tallhemmet förutsätter ersättande lokaliteter. Lokalitetsarrangemangen baserar sig på att den interna servicestrukturen inom dygnetruntvården ska utvecklas enligt den s.k. äldreomsorgslagen och riktlinjerna inom kvalitetsrekommendationen och inriktas på effektiverat serviceboende samt på att problemen med inomhusluften i Tallhemsfastigheten måste åtgärdas. Dessutom behövs ersättande lokaliteter för en del av långvårdspatienterna på Kaskenlinna, eftersom Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt kommer att hyra lokaliteter för Pemar rehabiliteringsavdelning i Kaskenlinna sjukhusfastighet inom ramen för stadens helhetsmässiga rehabiliteringsvård.

Sfm § 50

Bilaga 1Hyresavtal (Mainio Vire Oy) (på finska)

Bilaga 2Hyresavtal (Attendo Oy) (på finska)

Bilaga 3Underhyresavtal (samkommunen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt) (på finska)

Tilläggsmaterial 1Utredning av kontinuiteten i vården för de klienter med effektiverad boendeservice som vårdas på Mainio Vire Oy:s enhet i Övre S:t Marie (på finska)

Stadsstyrelsens förslag      

Stadsfullmäktige beslutar godkänna hyresavtalen i bilagorna 1 och 2 på villkor att samkommunen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt godkänner och undertecknar underhyresavtalet i bilaga 3 och stadsfullmäktige beslutar anteckna utredningen för kännedom.

Stadsfullmäktige befullmäktigar samtidigt sektordirektören för fastighetssektorn att underteckna hyresavtalen i bilagorna 1 och 2 och att vid behov göra mindre ändringar i dem.

BeslutFörslaget godkändes.

Dessutom beslöt stadfullmäktige under diskussionen enligt 24 § i stadsfullmäktiges arbetsordning delge stadsstyrelsen den kläm som Rinne framställde med understöd av Muukkonen.

Behandlingen av ärendet vid sammanträdet

Lampi föreslog, med understöd av Laakso, att ärendet remitteras.

Då diskussionen avbrutits, framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder fortsatt behandling av ärendet röstar ”ja”, om ”nej” vinner har Lampis remissförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 60 fullmäktigeledamöter fortsatt behandling av ärendet och 6 fullmäktigeledamöter understödde Lampis remissförslag, 1 fullmäktigeledamot var frånvarande, och således fortsatte behandlingen av ärendet.

Bilaga 4Omröstningsförteckning (på finska)

Rinne framställde följande klämförslag med understöd av Muukkonen:

”Inom åldringsvården ska förändringarna innebära så få flyttningar som möjligt. Flyttningarna ska genomföras i samarbete med de boende och deras anhöriga.”

§ 50


Liitteet:

Sfm § 50
Liite 1:Vuokrasopimus (Mainio Vire Oy)
Liite 2:Vuokrasopimus (Attendo Oy)
Liite 3:Alivuokrasopimus (Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä)
Liite 4:Äänestyslista