Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Stadsfullmäktige 95 31.05.2010 5

16663-2008 (613, 627)

Förslag till ändring av detaljplanen för tomt 2002 i kvarter 22 i stadsdelen VII (adress Humlegårdsgatan 9, Trädgårdsgatan 9b) "Tillbyggnad av Pulssi" (13/2009)

Sammandrag:

Detaljplanekontoret har utarbetat ett förslag till ändring av detaljplanen som fått namnet "Tillbyggnad av Pulssi". Syftet med utarbetandet av detaljplanen är att möjliggöra en sådan tillbyggnad som läkarcentralen behöver. Planändringen ger möjligheter till en tillbyggnad på 3200 m2-vy på tomten.

Sfm § 95

Bilaga 1Föredragning och beslutsförslag (på finska)

Bilaga 2Omröstningsförteckningarna (på finska)

Fullm. Jarmo Rosenlöf föreslog, understödd av fullm. Mia Ilola, att ärendet bordläggs.

Då diskussionen avbrutits konstaterade ordföranden att ett förslag om bordläggning enligt arbetsordningen förutsätter ett understöd av 17 fullmäktigeledamöter då ett ärende är uppe till behandling för första gången och framställde följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder en fortsatt behandling av ärendet röstar ”ja” och de fullmäktigeledamöter som understöder fullm. Jarmo Rosenlöfs förslag om bordläggning röstar ”nej”. Omröstningsförslaget godkändes.

I omröstningen, som utfördes maskinellt, understödde 39 fullmäktigeledamöter en fortsatt behandling av ärendet, 28 fullmäktigeledamöter understödde fullm. Jarmo Rosenlöfs förslag om bordläggning, och med hänvisning till detta konstaterade ordförandenatt förslaget om bordläggning fått det understöd på minst17 fullmäktigeledamöter som arbetsordningen förutsätter, och således bordlades ärendet till nästa sammanträde.

BeslutÄrendet bordlades.


Bilagor:

Sfm § 95
Bilaga 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Bilaga 2:Äänestyslista