Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland4322.10.20203

11254-2020 (02 05 00)

Beredning av avfallstaxan för året 2021

Sammandrag:

Representanterna för Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab presenterar på mötet för Sydvästra Finlands Avfallshanteringsnämnd uppkomsten av kostnaderna år 2021 för avfallsservice som erbjuds till områdets invånare, samt utsikter för kostnadsutvecklingen under en längre tidsperiod.

Sfan § 43

Avfallsserviceombud Satu Ojala 9.10.2020:

Kostnaderna för avfallshantering som faller inom kommunens ansvarsområde täcks med avfallstaxa som bestäms av avfallsservicenämnden. En uppdatering av taxan bereds i enlighet med presentationen på mötet så att taxaförslaget är klart för godkännande på 19.11.2020 mötet.

Bakgrunden som presenteras angår avgifter för avfallstransport som arrangeras av kommunen och avgifter som berör mottagning och hantering av brännbart avfall och bioavfall. Uppdatering av avgifterna för mottagning och behandling av avskiljarslam och slam från samlingsbrunn är under beredning för avfallshanteringsnämnden som en skild helhet, i enlighet med presentationen på föregående mötet 24.9.2020.

Materialet som presenteras på mötet sparas för avfallshanteringsnämndens bruk i beslutsfattartjänsten.

Tillsynsdirektör Leena Salmelainen

FörslagSydvästra Finlands Avfallshanteringsnämnd beslutar att anteckna ärendena.

BeslutFörslaget godkändes.

Jaana Turpeinen, servicedirektör och Elina Syväjärvi, ekonomi- och administrationschef från Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab, presenterade ärendet vid mötet.