Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Avfallshanteringsnämnden i Sydvästra Finland3524.09.20204

2915-2020 (01 02 02, 01 01 03)

Avfallshanteringsutbildning under hösten 2020

Sammandrag: -

Sfan § 35

Planerare Pirjo Rinne 15.9.2020:

Under hösten 2020 ordnas tre riksomfattande evenemang och utbildningar inom avfallshanteringsbranschen. Avfallshanteringsnämnden har informerats om evenemangen och utbildningarna per e-post.

Jätehuoltoyhdistys ry:s Jätehuoltopäivät 2020 (Avfallshanteringsdagarna 2020) ordnas med avvikelse från förhandsuppgifterna som ett webbevenemang den 6 oktober 2020. Anmälan till evenemanget pågår till den 30 september. Dagens teman är:

Ytterligare information och en anmälningsblankett finns på Avfallshanteringsdagarnas webbplats: http://www.jatehuoltopaivat.fi/.

FCG Utbildning Ab ordnar Jätelautakuntien neuvottelupäivät (Avfallshanteringsnämndernas förhandlingsdagar) 11–12 november 2020, både i Helsingfors och som webbinarium. Närmare information om programmet och anmälan kommer att finnas på FCG:s webbplats: https://koulutus.fcg.fi/Koulutuskalenteri/Koulutustuote/id/10958

Suomen Kiertovoima ry ordnar Kiertovoimapäivät (Cirkulärkraftdagarna) 2–3 december 2020 som webbinarium. Dagarnas teman är:

·      Den reformerade avfallslagen: Fart på avfallshanteringen!

·      Digitalisering av den cirkulära ekonomin

·      Ansvarsfull cirkulär ekonomi

·      Avfallsbranschens innovationer, goda praxis och forskning

Anmälan och evenemangets program finns tillgängliga senast i början av oktober. Mer information kommer att finnas på KIVO:s webbplats: https://kivo.fi/events/kiertovoimapaivat/.

Faktureringsuppgifter för anmälningar och för eventuell bokning av resor och logi fås vid behov av planeraren Pirjo Rinne.

Kostnaderna för deltagande i utbildningarna betalas ur avfallshanteringsnämndens budget. Nämndens alla utgifter, inklusive utbildningskostnaderna, faktureras av Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab.

Tillsynsdirektör Leena Salmelainen:

FörslagSydvästra Finlands avfallshanteringsnämnd beslutar att nämndens medlemmar och suppleanter, nämndens föredragande, sekreterare, avfallsserviceombud och planerare samt representanter för kommunernas tjänsteinnehavare i nämnden får delta i de utbildningar och evenemang som uppräknats i framställan. Till utbildningar deltar man i första hand på distans.

BeslutFörslaget godkändes.

Avfallsserviceombud Satu Ojala presenterade ärendet som tillsynsdirektörens suppleant.

Sändlista

förkHarro-Siiki Anu