Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta23807.09.20214

10130-2021 (00 01 01)

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden viranhaltijoiden puhe- ja läsnäolo-oikeus rakennus- ja lupalautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä:

Lautakunta määrittelee kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden viranhaltijoiden osallistumisoikeuden lautakunnan kokouksiin.

Rlupalk § 238

Kaupunkiympäristö, hallintojohtaja Harri Lehtinen 26.8.2021:

Hallintosäännön 123 §:n mukaan lautakunnan kokouksissa on jäsenten lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla henkilöillä:

Asianomaiset esittelijät, toimielimen sihteeri, pormestari, apulaispormestari palvelukokonaisuutensa lautakunnissa, kansliapäällikkö. Lautakuntien puheenjohtajilla on puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakuntiensa jaostoissa. Nuorisovaltuuston edustajalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus valtuuston kokouksissa.

Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää asianomainen toimielin.

Lautakunnan esittelijöinä toimivat kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden hallinnon järjestämispäätöksen mukaan valvontajohtaja Leena Salmelainen, rakennusvalvontapäällikkö Annika Alppi, ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki ja ympäristöterveyspäällikkö Olli Sjövall.

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää, että lautakunnan kokouksissa on puhe- ja läsnäolo-oikeus edellä mainittujen henkilöiden lisäksi kaupunkiympäristöjohtajalla, valvontapäälliköllä sekä tarvittaessa esittelijän pyynnöstä kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden palvelualuejohtajilla ja eri palvelualueiden vastuualueiden asiantuntijoilla. Esittelijän varahenkilö voi osallistua kokoukseen, jos varsinainen esittelijä on estynyt ja kokouksessa on käsittelyssä ko. vastuualueen asioita.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, pysäköinninvalvonta
tiedKaupunkiympäristö, rakennusvalvonta
tiedKaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu
tiedKaupunkiympäristö, ympäristöterveys
tiedHovi Christina