Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö3209.08.2021 

9203-2021 (11 03 08)

Ulkoilulain mukainen päätös SF-Caravan Turku ry:n leirintäalueilmoituksesta

SF-Caravan Turku ry ilmoittaa pitävänsä tilapäistä leirintäaluetta, Koira Agility, 27.–30.8.2021 Veritas Stadionin hiekkakentän alueella Kupittaan kaupunginosassa.

Ilmoituksesta ei ole pyydetty lausuntoja, sillä ilmoitus on jätetty 21.7.2021 ja sitä täydennettiin viimeisen kerran 1.8.2021 tapahtuman alkaessa 27.8.2021. Päätös on lähetetty tiedoksi tavanomaisille lausunnonantajatahoille Turun kaupungin ympäristöterveydelle, Lounais-Suomen poliisilaitokselle ja Varsinais-Suomen pelastuslaitokselle.

Muita toimintaan liittyviä ilmoituksia:

Tilapäisen leirintäalueen järjestäjän tulee olla yhteydessä Varsinais-Suomen pelastuslaitokseen mahdollisen palotarkastuksen järjestämisen osalta. Alueen turvallisuus- ja pelastussuunnitelmasta sovitaan erikseen pelastuslaitoksen kanssa.

Liite 1SF-Caravan Turku ry:n leirintäalueilmoitus ja liitekartta

PäätösPäätin, että tilapäisen leirintäalueen pitäminen on toteutettava leirintäalueilmoituksessa kuvatulla tavalla seuraavin tarkennuksin ja lisäyksin:

Mitoitus:

Alueelle saadaan sijoittaa hakemuksen mukaisesti enintään 40 matkailuajoneuvoa.

Jätehuolto:

Polttokelpoisen jätteen (sekajätteen) keräilyyn tarkoitettujen jätelavan tulee olla kannellinen ja haittaeläimiltä suojattu.

Lasi, metalli, pahvi ja keräyskartonki on kerättävä omiin astioihinsa, jos niitä kertyy yli 10 kg jätelajeittain tilaisuuden aikana.

Leirintäalueella syntyvien jätteiden keräilystä on huolehdittava asianmukaisesti niin, ettei jätteitä pääse ympäristöön aiheuttamaan roskaantumista ja muita haittoja.

Perustelut

Ulkoilulain (606/1973) 19 §:n vaatimukset leirintäalueen sijoittamisesta, rakentamisesta ja hoitamisesta täyttyvät toimittaessa ilmoituksessa kuvatulla tavalla ja noudattamalla lisäksi ulkoilulain 25 §:n nojalla annettavia määräyksiä.

Koska asian ratkaisulla ei voida katsoa olevan hallintolain (434/2003) 41 §:n tarkoittamaa huomattavaa vaikutusta muiden kuin asianosaisten elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin, asian vireilläolosta ja vaikuttamismahdollisuuksista ei ole yleisesti kuulutettu.

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Turun hallinto-oikeuteen (ulkoilulaki 26 ja 30a §).

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

 

Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Jakelu

tiedLounais-Suomen poliisilaitos
aoSF-Caravan Turku ry
tiedKaupunkiympäristö, ympäristöterveys
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslaitos


Liitteet:

Kypays § 32
Liite 1:SF-Caravan Turku ry:n leirintäalueilmoitus ja liitekartta