Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristönsuojelupäällikkö2807.11.2019 

13146-2019 (02 08 00)

Pomponrahkan ennallistamistöitä koskevan tarkkailusuunnitelman tilaaminen

Turun kaupunki on suorittanut Pomponrahkan Natura-alueella (SCI, FI0200061) luonnonhoitotöitä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen 21.1.2016 ja 27.12.2017 myöntämien rauhoitusmääräyksistä poikkeamispäätösten mukaisesti. Hoitotöitä on tehty Turun kaupungin omistamalla osalla Pomponrahkan Natura-aluetta.

Samanaikaisesti kantatiellä 40 (Turun kehätie) on tehty tien parantamistoimia, kuivatuksen kääntämistä ja tiivisteseinän rakentamista Pomponrahkan kohdalla Turun kaupungin, Turun Seudun Vesi Oy.n ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Liikenne- ja infrastruktuurivastuualueen tekemän sopimuksen mukaisesti. Lisäksi Pomponrahkan Natura-alueella on tehty luonnonhoitotöitä Finavia Oy:n toimesta Finavian omistamalla osalla Pomponrahkan natura-aluetta. Ramboll Oy on Finavia Oy:n toimeksiannosta laatinut Pomponrahka, Isosuo – tila ja toimenpideselvityksen mukaisen tarkkailusuunnitelman 25.4.2019. Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen välisissä neuvotteluissa on sovittu, että Turun kaupunki laatii muutamin täsmennyksin vastaavaan tarkkailusuunnitelman Turun kaupungin omistamalle osalle Pomponrahkaa. Luonnonhoitotöiden vaikutusten tarkkailu pyritään toteuttamaan koko suoalueella koordinoidusti.

Turun kaupunki on pyytänyt Ramboll Oy:ltä tarjousta aiemmin laadittua tarkkailusuunnitelmaa vastaavan tarkkailusuusuunnitelman laatimisesta Turun kaupungin omistamalle osalle Pomponrahkaa. Tarjouspyyntöä on täsmennetty Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kommenttien mukaisesti.

Ramboll Oy on 2.9.2019 tarjonnut Pomponrahkan tarkkailusuunnitelman laatimista KSE 2013 kohdan 5.2.3.1 mukaisena aikapalkkiotyönä henkilöryhmittäin. Veloitus perustuu Turun kaupungin ja Ramboll Finland Oy:n välisen kaavoituksen asiantuntijapalveluiden puitesopimuksen ”luonto- ja kasvillisuusselvitykset” mukaisiin tuntiveloitushintoihin henkilöryhmittäin. Työn arvioitu palkkio on 5 400 € (alv 0 %). Työn eritelty kustannusarvio on esitetty tarjouksen liitteessä 1. Laskutus toteutetaan kuukausittain muodostuneiden kustannusten mukaisesti.

PäätösPäätin tilata Pomponrahkan luonnonhoitotöiden vaikutuksia koskevan tarkkailusuunnitelman Ramboll Oy:ltä yllämainittuna aikapalkkiotyönä.

 

Olli-Pekka Mäki

ympäristönsuojelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoRamboll Finland Oy
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedLappi Jyrki