Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristötoimiala, ympäristönsuojelu 
Ympäristöinsinööri2119.08.2019 

8865-2019 (11 03 01)

Ympäristönsuojelulain 122 §:n mukainen päätös Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtuman meluntorjuntailmoituksesta (Vanha Suurtori)

Lammin Sahti Oy on 21.7.2019 jättänyt ilmoituksen koskien kolmipäiväistä tapahtumaa Suuret Oluet – Pienet Panimot, joka järjestetään 22.8. – 24.8.2019 Vanhalla Suurtorilla. Tapahtuma järjestään samassa paikassa nyt kolmatta kertaa vastaten järjestelyiltään aiempia vuosia.

Torstain 22.8. tapahtuma ajoittuu klo 15.00 – 24.00 välille, perjantain 23.8. ja lauantain 24.8. klo 12.00 – 01.00 välille. Äänentoistolaitteiden käyttö päättyy torstaina klo 23.00 mennessä sekä perjantaina ja lauantaina klo 24.00 mennessä.

Toiminnanharjoittaja korostaa, että kyseessä on oluttapahtuma, ei musiikkitapahtuma. Esitettävä musiikki on kuultavissa vain lavan läheisyydessä siten, ettei se häiritse kauempana tapahtuma-alueella olevia asiakkaita. Pienimuotoinen esiintymislava, jonka koko on 4,6 x 6 metriä ja harjakorkeus noin 4,5 metriä, sijoitetaan telttaan / telttakatokseen Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan talon kulmaukseen. Lava- ja äänentoistolaitteet on suunnattu kohti Tuomiokirkkosiltaa. Tapahtuma-alueen ulkopuoliset, esiintymislavasta katsoen lähimmät asuin- ja liikerakennukset ovat noin 200 metrin päässä Aurajoen toisella puolella Vähätorin laidalla.

Meluilmoituksen vireillä olosta on kuulutettu 29.7. – 14.8.2019 välisenä aikana Turun kaupungin ilmoitustaululla ja internetsivuilla. Muistutuksia ei ole jätetty määräaikaan mennessä.

PäätösYmpäristönsuojelulain 122 §:n mukaan määrään seuraavaa:

Perustelut

Tapahtuman keston, ajankohdan sekä asuntojen läheisyyden takia on tarpeellista antaa melutasomääräyksiä, jotta tapahtumasta ei aiheudu kohtuutonta rasitusta lähimpien asuntojen kohdalle.

Melutasomääräykset on annettu viiden minuutin ekvivalenttitasoina, mikä käytännössä tarkoittaa noin yhden musiikkikappaleen aiheuttamaa melutasoa. Määräys melutasojen laskemisesta yötä kohden perustuu taustamelun laskuun ja yöaikaisen haitan vähentämiseen.

Tiedote mahdollista meluhaittaa aiheuttavasta tapahtumasta tulee jakaa rakennuksiin, joihin meluhaitta todennäköisesti eniten kohdistuu, eli vähintään osoitteissa Linnankatu 1 ja 3 oleviin asuntoihin ja liikkeisiin.

Meluasioista vastaavan henkilön tavoitettavuus koko tapahtuman ajan on tärkeää, jotta mahdollisiin epäkohtiin voidaan puuttua välittömästi jo tapahtuman aikana.

Tätä päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta (YSL 199 §).

Päätöksestä peritään Turun kaupunginvaltuuston hyväksymän taksan mukainen 380 euron maksu.

 

Helena Pakkala

ympäristöinsinööri

 

Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoLammin Sahti Oy
tiedLounais-Suomen poliisilaitos
tiedVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala, rakennusvalvonta
tiedRakennus- ja lupalautakunta