Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta24222.08.20194

11460-2018 (11 01 00)

Aluehallintoviraston päätös Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n Naantalin voimalaitoksen ympäristölupahakemuksesta

Tiivistelmä:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 28.6.2019 antanut päätöksen koskien TSE Oy:n Naantalin voimalaitoksen toiminnan muuttamista, ympäristöluvan tarkistamista, toiminnan aloittamista sekä Tuhkamäen suljetun läjitysalueen vakuutta.

Rlupalk § 242

Ympäristönsuojelu, ympäristöinsinööri Helena Pakkala 13.8.2019:

Aluehallintoviraston antama päätös koskee lupamääräysten muuttamista parasta käyttökelpoista tekniikkaa (BAT) koskevien päätelmien vuoksi sekä toiminnan muuttamista. Toiminnan muutos koskee savukaasulauhduttimen käyttöönottoa, puhtaan kierrätyspuun ja asfalteenin käyttöönottoa polttoaineina sekä jalostamokaasun ja jäteperäisten polttoaineiden käytön lisäämistä. Suljetun Tuhkamäen läjitysalueen päälle sijoitettavalle pohjatuhkan läjitysalueelle haetaan ympäristölupaa ja esitetään vakuutta.

Aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Tuhkamäen suljetun kaatopaikan päällä tapahtuvalle kivihiilituhkan välivarastoinnille. Voimalaitoksen ympäristölupamääräykset on tarkistettu Euroopan komission julkaisemia suuria polttolaitoksia koskevissa päätelmissä esitettyjä päästötasoja ja tarkkailun vähimmäisvaatimuksia vastaaviksi. Aluehallintovirasto on muuttanut kokonaisuudessaan lupamääräykset vastaamaan tilannetta, jossa savukaasupesuri on rakennettu ja polttoainemuutokset on toteutettu. Lisäksi luvan haltijan on asetettava Varsinais-Suomen ELY-keskuksen eduksi vakuus kaatopaikan asianmukaisen jälkihoidon varmistamiseksi sekä erillinen vakuus jälkihoitovaiheen tarkkailua varten. Toiminnan voi aloittaa ennen lupapäätöksen lainvoimaisuutta asettamalla vakuuden ELY-keskukselle.

Oheismateriaali 1Aluehallintoviraston päätös ESAVI/16772/2018, ESAVI/18012/2018

Ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä tiedoksi Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen, joka koskee Turun Seudun Energiantuotanto Oy:n Naantalin voimalaitosta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Rosenlöf ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.