Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta21411.07.201918

3686-2019 (11 01 00)

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös 20.6.2019 (Hirvensalon Lauttarannan esirakentamista koskeva hanke)

Tiivistelmä:

ELY-keskus on antanut päätöksen ympäristövaikutusten arviointimenettelyn soveltamisesta liittyen Lauttarannan alueen esirakentamiseen. Lautakunnalle esitetään päätöksen merkitsemistä tiedoksi.

Rlupalk § 214

Kaupunkiympäristötoimiala, hallintojohtaja Harri Lehtinen 10.7.2019:

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on 20.6.2019 antanut päätöksen ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) soveltamisesta liittyen Lauttarannan alueen esirakentamiseen ruoppausmassoja ja ylijäämämaita hyödyntämällä.

Rakennus- ja lupalautakunta on antanut asiasta lausuntonsa 25.2019.

ELY-KESKUKSEN RATKAISU

Turun kaupungin kiinteistöliikelaitoksen Hirvensalossa sijaitsevan Lauttarannan esirakentamishankkeeseen ei sovelleta ympäristövaikutusten arvioinnista annetun lain (252/2017) mukaista arviointimenettelyä.

Perusteluiden yhteenveto

ELY-keskuksen päätöksen mukaan hanke ei mittavuudestaan huolimatta todennäköisesti aiheuta laadultaan eikä laajuudeltaan YVA-lain 3 § 1 momentissa tarkoitettujen hankkeiden vaikutuksiin rinnastettavia merkittäviä ympäristövaikutuksia. Hankkeen haitalliset vaikutukset ovat monilta osin tilapäisiä. Toisaalta esimerkiksi materiaalitehokkuutena ilmenevät myönteiset vaikutukset ovat selvästi tunnistettavia ja kiistattomia. Hankkeen keskeiset sijaintiin liittyvät haasteet on tiedostettu ja niihin on varauduttu. Hanketta on valmisteltu pitkään asiantuntijoiden ja viranomaisten laajapohjaisena yhteistyönä, minkä seurauksena ympäristövaikutuksista on jo olemassa kattava ja yksityiskohtainen aineisto lupakäsittelyjä varten. Esitetyt haittojen lieventämis- ja ehkäisemistoimenpiteet ovat hyvin kohdennettuja ja niiden suunnittelussa on käytetty apuna runsaasti asiantuntijatyötä.

Päätös on lautakunnan antaman lausunnon mukainen.

Oheismateriaali 1Päätös

Valvontajohtajan varahenkilönä va. rakennustarkastaja Jonna Vinberg:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.