Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta14516.05.201911

4945-2016 (241)

Rakennustöiden keskeytys sekä töiden jatkaminen / Kiinteistö Oy Turun Kauppiaskatu 9 a

Tiivistelmä: -

Rlupalk § 145

Kaupunkiympäristötoimiala, valvontalakimies Esa Mettälä 14.5.2019:

Kiinteistö Oy Turun Kauppiaskatu 9 a:lle myönnetyn rakennusluvan 2016 - 561 mukaiset rakennustyöt keskeytettiin suullisesti 2.5.2019 ja kirjallisesti 6.5.2019 siten, että työmaalla rakennuksen vieressä olevia rakennustelineitä ei saanut lainkaan käyttää. Kauppiaskatu 9:n kohdalla oli ilmennyt aikaisempaa voimakkaampaa kadun painumista kyseisten rakennustelineiden alla. Keskeytyshetkellä ei ollut olemassa riittävää tietoa Kauppiaskadun painumiseen mahdollisista syistä, minkä vuoksi turvallisuussyistä ei voitu sallia rakennustelineiden käyttöä.

Keskeytysmääräyksessä on todettu, että rakennustelineiden käyttöä ei saa jatkaa ennen kuin on aloitettu riittävät seurantamittaukset Kauppiaskadulla ja on laadittu selvitys Kauppiaskadun painumisen mahdollisista syistä.

Turun Toriparkki Oy aloitti välittömästi seurantamittaukset Kauppiaskadulla sekä laati selvityksen Kauppiaskadun painumisen mahdollisista syistä. Selvitykset ja mittaustulokset sekä asiantuntijoiden lausunnot on toimitettu rakennusvalvontaan 6.5.2019. Niiden perusteella on todettu, että Kauppiaskatu 9 työmaan rakennustelineiden käytön kieltämiselle ei ole enää syytä.

Aluehallintoviraston tarkastaja on 6.5.2019 tarkastanut rakennustelineet. Tarkastuksen perusteella todettiin, että välitöntä vaaraa aiheuttavaa tekijää ei telineillä ole ja ne voidaan ottaa käyttöön. Ehtona on, että tarkastuksia telineille tehdään säännöllisesti.

Rakennustelineiden käytölle on annettu lupa 6.5.2019.

Koska rakennustelineiden käytön jatkamiselle on jo annettu lupa, keskeytysmääräyksen pysyttämisen käsitellylle MRL 180 §:n mukaisesti rakennus- ja lupalautakunnassa ei ole enää tarvetta.

Va. rakennustarkastaja Jonna Vinberg:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää merkitä edellä mainitun selvityksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.