Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Rakennus- ja lupalautakunta13402.05.201913

5815-2017 (241)

Turun hallinto-oikeuden päätös / Asunto-osakeyhtiö Turun Hämeenkatu 12 (2014-1353)

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on kumonnut lautakunnan päätöksen, jolla oli hylätty rakennuslupahakemus, koska suunnitelma ei täyttänyt esteettömyyden osalta rakentamista koskevia määräyksiä. Lautakunnalle esitetään, että päätöksestä valitettaisiin edelleen korkeimmalle hallinto-oikeudelle.

Rlupalk § 134

Kaupunkiympäristötoimiala, hallintojohtaja Harri Lehtinen 2.5.2019:

Rakennuslautakunta on 31.5.2017 hylännyt Asunto-osakeyhtiö Hämeenkatu 12 -nimisen asuntoyhtiön lupahakemuksen, joka koski taloyhtiön saunaosaston rakennustyön aikaisia tilamuutoksia. Lautakunnan hylkäyksen perusteena on ollut se, että tilat eivät kaikilta osin täytä esteettömyyden vaatimuksia eikä hankkeelle ollut myönnetty poikkeamispäätöstä.

Hallinto-oikeus on päätöksestä ilmenevin perustein kumonnut lautakunnan päätöksen. Päätös on tehty äänestyksen jälkeen. Hallinto-oikeuden esittelevä tuomari olisi pysyttänyt lautakunnan päätöksen.

Koska päätös on tärkeä ennakkotapaus rakennusvalvonnan noudattaman käytännön kannalta, rakennusvalvonta pitää tärkeänä, että päätöksestä valitetaan edelleen korkeimmalle hallinto-oikeudelle, jolloin päätöksestä saadaan käytäntöä ohjaava ratkaisu. Valituksen käsittely edellyttää, että korkein hallinto-oikeus myös myöntää valitusluvan.

Oheismateriaali 1Rakennuslautakunnan päätös

Oheismateriaali 2Turun hallinto-oikeuden päätös 18.4.2019

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusRakennus- ja lupalautakunta päättää tehdä korkeimmalle hallinto-oikeudelle valituslupahakemuksen sekä valituksen Turun hallinto-oikeuden päätöksestä. Rakennusvalvonta valtuutetaan tekemään valituslupahakemus ja valitus, jotka on tuotava lautakunnalle tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.